herlovsen
herlovsen

23 år og landslagsveteran

Isabell Herlovsen fylte nettopp 23 år. Til tross for sin unge alder regnes landslagsspisen som en veteran på det norske VM-laget.

Fredrikstad/Bergen (TV 2 Sporten): I dag reiser hun til Tyskland for å kjempe om VM-gull med resten av den norske troppen.

Fredrikstad-jenta, som fikk sitt gjennombrudd på A-landslaget som 16-åring, kan bli en veldig viktig spiller for Norge under VM.

Redningskvinnen
I EM i 2005 kom hun inn som innbytter og scorte 1-1 målet som gjorde at Norge klarte uavgjort mot Frankrike i andre kamp i gruppespillet. Scoringen var en viktig årsak til at Norge senere kom seg til finalespill. I semifinalen mot Sverige scorte Herlovsen nok et mål og bidro dermed sterkt til at Norge kunne juble for EM-sølv etter finaletap mot Tyskland.

Herlovsen legger ikke skjul på at hun trives i begivenhetenes sentrum.

– Det er masse publikum. Det er det vi trener for, det er det man har lyst til å gjøre, det er det man elsker å gjøre, sier 23-åringen som står bokført med 64 A-landskamper og 19 mål for Norge.

Tross et veldig bra EM, fikk spissen lite spilletid i VM to år senere. Men i kvartfinalen mot vertsnasjonen Kina ble Isabell Herlovsen kronet som joker, da hun scorte kampens eneste mål foran 50.000 tilskuere. Semifinaleplassen var viktig, den sikret automatisk billett til OL i Beijing året etter.

Føler presset
Herlovsen har slitt med skade tidligere i sesongen og innrømmer at hun føler presset før sommerens mesterskap.

– Jeg har litt nerver, men jeg prøver bare å senke skuldrene og ha det gøy ute på banen. Det føler jeg at jeg har fått til, sier 23-åringen til TV 2 Sporten.

I sin nye Audi har hun cruiset rundt i Fredrikstad og prøvd å tenke på andre ting enn VM og forventningspress, men onsdag spiller Norge sin åpningskamp mot Ekvatorial-Guinea. Da er det de afrikanske motstanderne som skal få kjørt seg.