Anders Lindegaard i Manchester United drakt. (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Anders Lindegaard i Manchester United drakt. (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Lindegaard: – Tar av meg hatten for AaFK

Manchester United-keeperen er mektig imponert over tangotrøyenes resultater. Selv vil han avslutte karrieren i Manchester United.

SE KAMPEN: Aalesund - Lillestrøm fra kl. 18.00 på TV 2 Sumo.
Følg Aalesund - Lillestrøm i TV 2 Sportens livesenter.

Anders Lindegaard tilbringer sin siste frihelg i Ålesund før sesongoppkjøringen starter i begynnelsen av juli. Og dansken stortrives i byen han tilbrakte to år i.

- Jeg er strålende fornøyd med å være tilbake. Jeg har hatt mine to beste år og fått så mange venner her, sier en smørblid danske til TV 2 Sporten rett før avspark mellom gamleklubben og Lillestrøm.

LES OGSÅ: Anthony Ujah på vei til Mainz

Imponert over gamlelaget
Den solide sisteskansen var skeptisk til at gamleklubben ikke forsterket laget mer foran tippeligastarten i mars, men har latt seg imponere over AaFK, som for øyeblikket ligger på tredjeplass i serien.

– Jeg må spise hatten min og bøye meg i støvet for det Kjetil og laget har prestert så langt, med det som har vært til rådighet av spillermateriale. Det er fantastisk, og som AaFK-fan synes jeg det er utrolig artig å følge med på, sier dansken i intervjuet.

Skryter av Grytebust
Lindegaard har også fått med seg fremskrittene til sin arvtager, 21-åringen Sten Grytebust.

– Han har alltid vært en god keeper, men spillemessig har han funnet mer stabilitet i de siste kampene. Han er en type som er avhengig av å ha suksessopplevelser og den følelsen av å være matchvinner for å få mer tro på seg selv, og selvtillit er ekstremt viktig for en keeper, sier Lindegaard.

Se Lindegaard om Grytebust i videovinduet øverst i saken!

– Jeg vil alltid at det skal gå helt perfekt, og derfor er jeg sjelden helt fornøyd. Men det går bedre og bedre kamp for kamp, og jeg ser lyst på fortsettelsen, bekrefter Grytebust.

Rekdal har lansert Aalesunds unge førstevalg mellom stengene som Norges fremtidige landslagskeeper. Lindegaard støtter gamletreneren.

– Jeg er helt sikker på at Kjetil har rett. Han blir landslagskeeper innen overskuelig fremtid.

LES OGSÅ: Skadekrise for Lillestrøm

Vil avslutte karrieren i United
27-åringen vil ikke helt utelukke at han kan komme til å spille for Aalesund igjen - men går det som han aller helst vil blir han i Manchester.

– Målet er å gjøre keepertrøya i Manchester United min, å gjøre som Edwin van der Saar og avslutte karrieren i United.

– Et ambisiøst mål?

– Ja, det er det jo. Men man skal være ambisiøs og ha høye mål, sier dansken som ikke fikk smake på Premier League-fotball forrige sesong. Det ble med to opptredener i FA-cupen mot Southampton og Crowley Town, samt i testimonialkampen til Gary Neville mot Juventus.

Frykter ikke de Gea
Lindegaard er ikke bekymret for eventuell konkurranse fra den spanske U23-landslagsmannen David de Gea, som har vært sterkt linket til United de siste ukene. 21-åringen skal så godt som være klar for de regjerende Premier League-mestrene, men forhandlingene har blitt lagt på is i påvente av at U23-EM i Danmark avsluttes.

– Nei, så lenge det ikke er noe konkret blir det feil av meg å spekulere i det, svarer han på spørsmål om han frykter konkurransen fra Atletico Madrid-spilleren.

– Blir det annerledes å forholde seg til en ung, men profilert keeper, hvis de Gea signerer, i forhold til 40 år gamle van der Saar?

– Det får tiden vise. Signalene jeg har fått fra manageren er utelukkende positive, og det er bare å stå på og gjøre mitt beste. Noe mer kan jeg ikke gjøre, svarer Lindegaard.

Fredag 1. juli møter han til første preseason-økt i Manchester - enn så lenge som Uniteds førstevalg mellom stengene.