Kyrie Irving (Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters)
Kyrie Irving (Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters)

Kan Kyrie Irving få Cleveland til å glemme Lebron James?

Irving ble i natt valgt først i årets NBA-draft.

Kyrie Irving fra Duke-universitet ble i natt valgt først i årets NBA-draft. 19-åringen kommer til Cleveland Cavaliers og dermed til et lag som vant kun 19 av 82 kamper i fjor.

Ohio-laget hadde en svært tung sesong etter at superstjernen Lebron James forlot laget til fordel for årets tapende finalist Miami Heat.

James holdt alle basketinteresserte på pinebenken i fjor sommer da han ikke ville fortelle hvor han skulle spille neste sesong. Til slutt hadde han et times langt program på ESPN hvor han avslørte at han hadde valgt å dra fra hjemstaten sin Ohio og heller ville spille i Miami.

Avgjørelsen, og måten det ble gjort på, satte sinnene i kok i Cleveland. Flere fans ble så sure at de satt fyr på James-draktene sine. Cavaliers eier Dan Gilbert sendte også ut et åpent brev hvor han kritiserte James for måten han håndterte hele saken på, og sverget til sine fans at Cavaliers at de kom til å vinne før James gjorde det i Miami.

Les også: Nå er det slutt for Shaq

Gleder seg
Det betyr at Irving vil ha et voldsomt press på seg for å prestere allerede i sin første sesong i NBA, men pointguarden gleder seg til å ta fatt på sine nye oppgaver.

– Jeg gleder meg til å komme til Cleveland. Det er en stor sportsby og jeg kan ikke vente med å ta imot alle fansen der og få støtten fra de, sier han ifølge ESPN.

Unggutten vil også få litt hjelp med å bære neste års lag. Cavs var nemlig det første laget siden Houston Rockets i 1983 som hadde to av de første fire valgene i draften. Med fjerdevalget tok de Tristan Thompson som spilte for Texas Long Horns i fjor.

Europeere i toppen
I et draft uten de virkelig store navnene er det også verdt å nevne at av de første seks som ble valgt var tre av de fra Europa.

Tsjekkiske Jan Vesely ble valgt som nummer seks og håper at hans inntreden i NBA kan gjøre mye for basketballinteressen i hans hjemland.

– Basketball i mitt land er ikke så populært, men etter denne kvelden tror og håper jeg at idretten vil bli mer populær. Jeg vil gjøre mitt beste for å sørge for det, forteller tsjekkeren til ESPN.

Les også: Ricky Rubio til NBA

Det har også vært stor spenning rundt hvor årets spiller i amerikansk college, Jimmer Fredette, skulle ende opp. Den meget populære spilleren fra Brigham Young i Utah ble valgt av Milwaukee Bucks, men så ble han en del av et bytte som inkluderte tre lag. Først to og en halv time etter å ha blitt valgt som den tiende spilleren fikk Fredette vite at han skulle ende opp i California og spille for Sacramento Kings.