Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Hjelp - hvorfor går ikke mopeden min?

Fortvilet 17-åring trenger gode råd.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny" -seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, jeg er en gutt på 17 år fra Trysil og har et spørsmål om moped (hvis du vet noe om dette). Jeg har et spørsmål om forgasseren... i bunnen på forgasseren er "flottøren" og denne er det overflod med bensin i, men jeg finner ikke problem med forgasseren i det hele tatt.

Jeg har prøvd å bytte til flere "dyser", men dette nytter jo ikke når ikke engang tennpluggen er bløt, men jeg har jo sett i gjennom hele forgasseren og der mangler ingen deler.

Om ikke Benny vet noe så kan det hende noen andre her vet :P

Benny svarer:

Hallo du!

Begynner å bli en stund siden jeg mekket moped. Men jeg hadde nok Lillehammers dårligste – og trillet den mer enn jeg kjørte og skrudde MYE. Var ulykkelig eier av en 1974 modell Corvette med Comet sylinder og stempel – makan til dritt...

Benny på Lillehammers dårligste moped
Benny på Lillehammers dårligste moped

Etter det har jeg – klok av skade - holdt meg unna tohjulinger.

Men jeg er fristet til å prøve meg på spørsmålet ditt uansett. Hvis jeg forstår deg riktig så flommer forgasseren over av bensin? Det vil si at flottørkammeret renner over. Da er det to ting du bør begynne med å sjekke.

Jeg har vært borti at flottøren ikke er tett – tar inn bensin – blir for tung – synker og slipper inn for mye bensin inn i flottørkammeret.

Eller så kan det være flottørnål-ventilen som ikke tetter som den skal. Disse kan henge seg opp, det kan være er ørlite rusk som gjør at den ikke tetter (lukker for bensintilførselen) som den skal – eller at den rett og slett er slitt.

Håper du fikk noen tips her og at du får fikset dette slik at du snart har den på veien igjen. Lykke til!

Les også: Her har han 140 km/t! - på moped

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: