drapsfront (Foto: TV 2)
drapsfront (Foto: TV 2)
DREPT: Einar Opsahl (35) ble brutalt skutt ned og drept på Bislett i Oslo natt til lørdag 18. juni 2011. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)
DREPT: Einar Opsahl (35) ble brutalt skutt ned og drept på Bislett i Oslo natt til lørdag 18. juni 2011. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)

– 29-åringen sentral i drapsetterforskningen

Poltiet mener de kan knytte fire pågrepne personer til åstedet for drapet på Einar Opsahl (35).

De fire knyttes til åstedet blant annet gjennom mobiltelefontrafikk, får TV 2 opplyst. Men ingen av de er foreløpig siktet for drapet.

Åtte kriminelle pågrepet

Åtte personer i et kriminelt asiatisk miljø har de siste dagene blitt pågrepet av polititjenestemenn fra avdelingen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Disse har blitt pågrepet for ulovlig besittelse av narkotika, men seks av de har også vært i avhør i forbindelse med likvideringen på Bislett natt til lørdag.

– Vi mener vi finner løsningen i dette miljøet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til TV 2.

Sentral i drapsforskningen

TV 2 vet at en av de pågrepne, en 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn, blir betegnet som meget sentral av drapsetterforskerne.

– Min klient føler det svært belastende å bli koblet til drapssaken. Han nekter enhver befatning med drapet, sier mannens forsvarer Morten Engesbak til TV 2.

29-åringen er tidligere domfelt en rekke ganger for ulvolig våpenbesittelse, ran, trusler, utpressing og narkotikaforbrytelser.

Bevæpnet

Kilder som kjenner det kriminelle asiatiske miljløet sier at mannen den siste tiden har vært bevæpnet, fordi han skal ha vært involvert i narkoparti verdt flere millioner kroner.

De fire personene som politiet mener å kunne knytte til drapsåstedet blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Disse er foreløpig siktet for narkotikaforbrytelser. Ingen er foreløpig siktet for drapet på Einar Opsahl.