Wenche Andersen gir deg gode grilltips for St.Hansaften og resten av sommeren.  (Foto: Britt K. Andersen/HM media  )
Wenche Andersen gir deg gode grilltips for St.Hansaften og resten av sommeren. (Foto: Britt K. Andersen/HM media )

Les Wenche Andersens grilltips

Wenche Andersen anbefaler ren grill og mørt kjøtt .

– Først og fremt må du passe på at grillristen er ren!, begynner God morgen Norges Wenche Andersen.

Her kan du lese mer om rengjøring av grillen.

Grillsommer

Større stykker kjøtt blir best om de grilles i grill med lokk.

Mange nordmenn tyr til grillen for kveldskos om sommeren og Wenche har tipsene klare.

– Du må også sørge for at kullene er varme før du begynner å grille, sier den populære TV-kokken.

Her ser du hvordan bør helgrille marinert filet.

Mørt kjøtt

Før du har fått varme i grillen er det viktig at du har kjøpt riktig kjøtt.

– Det er viktig at du bruker mørt kjøtt. For å finne dette kan du enten spørre i kjøttdisken eller lese på pakningen, anbefaler Wenche.

Her får du tips til fisk på grillen...

...og her kan du se hvordan du kan lage hele middagen på grillen.

Kjøtt utgått på dato

Et annet tips når du kjøper kjøtt til grilling er å velge kjøtt som ligger helt opp mot siste forbruksdato eller kjøtt som akkurat har passert siste forbruksdato.

Når du åpner vakumpakket kjøtt, vil det lukte ”syrlig”, men den duften vil forsvinne etter noen minutter.

– Større stykker kjøtt, for eksempel hele fileter, blir best om de grilles i grill med lokk, sier Wenche.

Les mer om hvordan du kan lage en fristende piknikkurv.

Varme soner

Wenche understreker at det er viktig å bruke rødglødende kull på hver side i grillen, eller bruke brenner på hver side. Så bør du grille kjøttet mellom de varme "sonene."

Bruk gjerne et steketermometer for å få rett kjernetemperatur.

– Legg så på lokket og pass på å snu på kjøttet en gang imellom, avslutter mateksperten.

Les også:

Spis deg slank med lavkarbo

– Lettere slank med feit mat

Slik lager du lavkarbo-frokost

Kan vi tenke «lavkarbo» for barn?