TRIKS: Selv om det er billig, er det ikke sikkert at det er et kupp. Få med deg våre triks til hvorda du sikrer deg det beste fra sommersalget. (Foto: RL Productions)
TRIKS: Selv om det er billig, er det ikke sikkert at det er et kupp. Få med deg våre triks til hvorda du sikrer deg det beste fra sommersalget. (Foto: RL Productions)

Sommersalg: Gjør et salgskupp

Triksene som sikrer deg salgsvarer du blir fornøyd med.

Sommersalget er allerede igang i mange butikker, og på nettet florerer det av nedsatte varer. Hvis du er heldig, kan du finne vårens kolleksjoner med både 50 og 70 prosents avslag.

Selvsagt er det lett å la seg rive med. Men for at ikke pengesedlene skal flakse ut av lommeboken, er det lurt å forberede seg litt og tenke gjennom hva man trenger.

Designerklær til en brøkdel av prisen

Mange av oss har shoppet jevnt i kjedebutikkene gjennom året. Å handle billigklær en hundrelapp eller to billigere, er kanskje ikke det du sparer mest på. Sikre deg heller designerklær i god kvalitet til en brøkdel av førpris. Regner du på det, er salgsprisen på kvalitetsklær gjerne på samme nivå som førprisen på kjedeklær.

Her gjør du kupp!

I Oslo startet stormagasinene Steen & Strøm og Eger sin salg onsdag 22. juni. Også på Glasmagasinet har salget startet.

På Internett har markedslederen Net-a-porter.com satt ned en rekke av sine varer med 50 prosent. Den danske nettbutikken Youheshe.com har satt ned en rekke av sine varer med 40 prosent, mens tyske Mytheresa.com har satt ned sine vår- sommerkolleksjoner med opptil 50 prosent. Alle disse sender varer til Norge.

Her er våre beste salgstips:

* Gå for basisplagg. Disse trenger du ikke være redd for at skal gå av mote. Dessuten passer basisplagg som trench coat, den lille sorte, jeans og sorte pumps, til det meste.

* Gå gjerne tidlig. Følg med på når de ulike butikkene starter salget. Er du rask, er det større sansynlighet for at du sikrer deg godbiter du har siklet på lenge.

* Ikke kjøp feil størrelse. En kjole kan være aldri så fin; men er den egentlig litt for liten eller litt for stor, vil den trolig bli hengende i skapet.

LES OGSÅ: Slik finner du en kjole som passer for deg

* Dropp trender som er på vei til å dø. Er det sært? Og har det vært inn en stund? Gå pent forbi stativet.

* Kjøp det du trenger! Gå for salgsvarer som du uansett kunne ha tenkt deg. Vurder hva du faktisk har behov for i garderoben.

LES OGSÅ: Slik bygger du en basisgarderobe

* Kjøp naturmaterialer. Plagg i ull, lin og bomull holder seg gjerne penere enn plagg av polyester og nylon.

* Prøv alltid! Ikke fall for fristelsen å gå rett til kassen fordi prøveromskøen er lang. Det hjelper ikke om kjolen eller buksa er aldri så rimelig hvis den sitter helt feil på deg.

* Se deg ikke helt blind på salgsprisen. En kjole blir ikke flottere bare fordi den er rimelig!