Kurt Asle Arvesen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kaggestad: – Ikke noe sjokk

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er ikke overrasket over at Kurt Asle Arvesen ble vraket fra Sky-laget som reiser til Tour de France.

Torsdag offentliggjorde Team Sky rytterne som skal sykle for laget under sommerens Tour de France. Edvald Boasson Hagen var selvskreven, men det var knyttet spenning rundt hvorvidt Kurt Asle Arvesen ville klare å kapre en plass. Det gjorde han altså ikke.

LES OGSÅ: Kurt Asle Arvesen vraket til Tour de France

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad skulle gjerne hatt Arvesen med i årets Tour de France, men er samtidig ikke overrasket over at nordmannen, som er inne i sin siste proffsesong, ikke blir med.

– Det var ikke noe sjokk. Han har ikke vært i storform i år, og det er heller ikke lenge siden han selv uttalte at han ikke trodde han ville få være med på årets Tour-lag, sier Kaggestad.

Kurt Asle Arvesen viste tegn til god form i Sveits Rundt tidligere denne måneden, men det var ikke nok til å bli med på det sterke Team Sky-laget som består av følgende ryttere:

Bradley Wiggins
Edvald Boasson Hagen
Xabier Zandio
Juan Antonio Flecha
Simon Gerrans
Christian Knees
Ben Swift
Geraint Thomas
Rigoberto Urán

Nå kan du spille Tour de France-manager
Disse rytterne kjører årets Tour de France

– Sky følte nok de hadde nok rutine
Kaggestad sier at Arvesen mest sannsynlig ikke kom med på laget på grunn av mangel på egne resultater - for rutine har eresfjordingen nok av.

– Han gjorde så godt han kunne i Sveits Rundt, og var fornøyd med egen kjøring - men det holdt ikke. Det er nok på grunn av mangel på egne resultater, og det holder ikke med hjelperytterinnsatsen han hadde i Sveits, sier Kaggestad.

– Sky har nok av rutine i en rytter som for eksempel Flecha, og samtidig er de nok veldig usikre på formen hans, legger han til.

LES OGSÅ: Gjenopplev Arvesens beste og verste Tour-øyeblikk

– Har mye positivt å se tilbake på
Arvesen har deltatt i fem utgaver av Tour de France tidligere, og vant blant annet en etappe i 2008. Kaggestad mener nordmannen bør være stolt over det han har oppnådd i verdens tøffeste etapperitt.

– Dette var synd, fordi dette er hans siste sesong, men han har vært gjennom mange Tour de France, og opplevd veldig mye i forbindelse med rittet.

Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Bli med på TV 2 Sportens Tour de France-manager!

Si din mening om uttaket i kommentarfeltet nedenfor!