Mark Cavendish står bokført med utrolige 15 etappeseirer på de tre siste utgavene av Tour de France. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
Mark Cavendish står bokført med utrolige 15 etappeseirer på de tre siste utgavene av Tour de France. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)

Cavendish: – Fornøyd med bare én etappeseier i årets Tour

Mark Cavendish innser at årets løypeprofiler ikke favoriserer ham.

Nå kan du spille Tour de France-manager
Disse rytterne kjører årets Tour de France

London (TV 2 Sporten): Mark Cavendish står bokført med utrolige 15 etappeseirer på de tre siste utgavene av Tour de France.

26-åringen regner likevel ikke med en ny håndfull med triumfer i årets Tour.

– Hvis jeg vinner én etappeseier så er jeg fornøyd. Dette er Tour de France, tross alt. Én etappeseier kan endre en rytters karriere, sier han, og påpeker:

LES OGSÅ: Saxo Bank bygger laget rundt Contador

– La oss si at jeg vinner to eller tre etapper. Da vil nok mange si at jeg har blitt dårligere, men det er jo bare tull.

Se intervju i videovinduet øverst!

En av faktorene som vil gjøre kampen om etappeseirer vanskelig for Cavendish i sommer er den kuperte løypeprofilen.

– Det er mer kuperte etapper i årets Tour og færre paddeflate avslutninger. Det er vel bare to helt flate avslutninger. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg vil vinne færre etapper, men det blir vanskeligere, erkjenner han.

LES OGSÅ: Cavendish: – Ingen husker hvem som vant grønn trøye i Tour de France

– Laget og jeg må jobbe hardere. Løypeproflen er slik den er, og det må jeg bare forholde meg til og tilpasse meg etter, sier Cavendish.