Diego Maradona  (Foto: CARLO FUMAGALLI/AP)
Diego Maradona (Foto: CARLO FUMAGALLI/AP)

Waddle: – Vi kommer aldri til å tilgi deg

Engelskmennene er fortsatt bitre på Diego Maradonas «Guds hånd», 25 år etter det kontrovesielle målet.

Onsdag var det 25 år siden Diego Maradona scoret det som kan betegnes som tidenes mest omdiskuterte mål på en fotballbane.

Bærer fortsatt nag
I VM-kvartfinalen i 1986 mellom Argentina og England satte han ballen i mål med det som ble omtalt som «Guds hånd» seks minutter ut i den andre omgangen. Engelskmennene bærer fortsatt nag til Maradonas etter «juksemålet», men Chris Waddle tror ikke det samme hadde hendt dersom en av deres egne hadde handset ballen i mål.

– Mange engelske fans kommer aldri til å tilgi Maradona for det han gjorde. På den andre siden, dersom Gary Lineker hadde gjort det samme, hadde han blitt hyllet som en helt, sier Waddle til the Sun.

Maradona-karusell_8
Maradona-karusell_8
– Landsfiende nummer én
Waddle innrømmer at han tenker mye på dagen i Mexico da Maradona satte sinne i kok hos hele det engelsk fotballfolket.

– Selvsagt tenker jeg på hva som skjedde den dagen. Det er utolig å tenke på at det er 25 år siden. Han ble «landsfiende» nummer én, sier Hoddle.

Les også: Maradona: – Neymar har dårlige manerer, akkurat som Pelé

Kvartfinalen i 1986 huskes likevel ikke bare for «Guds hånd». Like etter 1-0-scoringen plukket Maradona frem det som av mange blir omtalt som historiens beste mål. Fra egen banehalvdel driblet han seg gjennom det engelske laget på egenhånd, før han fintet keeper og satte ballen iskaldt i mål.

Argentina vant mesterskapet etter 3-2-seier mot Vest-Tyskland i finalen.