Leipheimer (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Leipheimer (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Leipheimer: – Beina bestemmer hvem som blir kaptein

Levi Leipheimer mener formen vil avgjøre hvem RadioShack kjører for i sammendraget.

Nå kan du spille Tour de France-manager
Disse rytterne kjører årets Tour de France

Tirsdag offentliggjorde RadioShack hvilke ni ryttere som skal delta for laget i årets Tour. Hele fire ryttere er potensielle sammenlagtkandidater. Levi Leipheimer er en av dem.

– Vi har fire mann som kan kjempe i sammendraget. Beina vil avgjøre, sier Leipheimer til sykkelnettstedet velonews.

LES: RadioShack går for sammenlagtseier i touren, men har ingen klar kaptein

De tre andre musketerene, Janez Brajkovic, Chris Horner og Andreas Klöden, er meritterte ryttere med gode Tour de France-resultater å vise til. Leipheimer mener det er uproblematisk at ingen av dem peker seg ut som den absolutte sammenlagtkandidaten.

– Det er styrken til laget vårt. Vi har ingen stor favoritt, så de andre lagene må kontrollere rittet. Det kan vi bruke til vår fordel, sier Leipheimer.

LES: Saxo Bank bygger laget rundt Contador

Amerikaneren viste styrke på den avsluttende tempoetappen i Sveits rundt. Leipheimer klarte å smyge seg forbi Damiano Cunego - med fire sekunders margin.

De andre lagene må kontrollere rittet

– Jeg kom til Sveits i god form, men jeg forventet ikke å vinne. Jeg ville bare være helt avslappet. Laget kom til meg og sa: «Vi skal kjøre for deg her». Jeg sa ok, men jeg ønsket ikke å stresse laget. Jeg følte meg bedre og bedre for hver dag som gikk. Jeg sløste ikke med kreftene, og jeg måtte ikke ned i kjelleren før den siste tempoetappen. Jeg er selvfølgelig svært fornøyd med hvordan det gikk, forteller Leipheimer.

Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Bli med på TV 2 Sportens Tour de France-manager!

Også i Tour of California imponerte 37-åringen. På den avgjørende kongeetappen opp Mount Baldy knuste Leipheimer og Chris Horner all motstand. Nå ønsker Leipheimer å forbedre fjorårets 13. plass i Touren.

LES: Maktdemonstrasjon av RadioShack

– Jeg går ikke rundt og er nervøs for Touren, slik jeg var før min første Tour. Jeg vet hva som kommer, og det viktigste er å være avslappet. Mye handler om det metale. I løpet av årene automatiseres disse ferdighetene. Det er det jeg kaller rutine. Man gjør ting uten å tenke. Det er nesten som når man kjører bil, sier Leipheimer, før han avslutter:

– Det er disse tingene som kan utgjøre den store forskjellen i Touren.

Her er troppen til RadioShack:

Jani Brajkovic, Chris Horner, Markel Irzar, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Dmitriy Muravyev, Sérgio Paulinho, Yaroslav Popovych, Haimar Zubeldia