DREPT: Einar Opsahl (35) ble brutalt skutt ned og drept på Bislett i Oslo natt til lørdag 18. juni 2011. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)
DREPT: Einar Opsahl (35) ble brutalt skutt ned og drept på Bislett i Oslo natt til lørdag 18. juni 2011. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)

Bislett-drapet: Politiet er sikre på at de skal ta gjerningsmannen

Men foreløpig ingen pågrepet etter det brutale drapet på Einar Opsahl i helgen.

Natt til lørdag ble Einar Opsahl skutt i hodet og drept på Bislett i Oslo. 35-åringen var på vei hjem etter sosialt sammenvær med kolleger og venner da den brutale handlingen fant sted. Politiets hovedteori er at Opsahl ble et tilfeldig offer. Det har blitt spekulert i hvorvidt Opsahl kan ha lett etter pirattaxi, og at dette kan ha fremprovosert den uforståelige handlingen.

Ikke gjennombrudd

Det har også blitt spekulert om gjerningsmennene har bakgrunn i et asiatisk gjengmiljø. Spesielt skal politiet ha vært interessert i informasjon om den vietnamesiske gjengen Red Dragon, skriver Dagbladet.

På en pressekonferanse onsdag formiddag sa Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsseksjonen i Oslo at saken er under utvikling, men at det foreløpig ikke er gjennombrudd.

– Det er spennende dager i etterforskningen, og vi er optimistiske.

LES OGSÅ:Vil flytte fra Bislett etter drap

– Vet hvem han er

Politiet har avhørt fem personer som sitter i arresten på politihuset. Disse personene, som ble pågrepet i en aksjon tirsdag, er ikke siktet for drapet, men pågrepet i forbindelse med andre forhold, hovedsakelig narkotikasaker. Politiet mener disse personene kjenner drapsmannens identitet.

– Vi føler oss mer og mer sikre på at vi er på riktig spor. Det er i dette miljøet vi vil finne en løsning på drapssaken, sa Rohde. Dette miljøet beskriver hun som et organisert, kriminelt, miljø.

Hun ville ikke kommentere påstandene om at politiet sirkler seg inn mot et spesielt vietnamesisk miljø i hovedstaden,