SLAKTES I TABLOIDENE: De engelske landslagsspillerne får som ventet høre det i lørdagens aviser. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
SLAKTES I TABLOIDENE: De engelske landslagsspillerne får som ventet høre det i lørdagens aviser. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Vil ha helbritisk landslag i OL

Det engelske fotballforbundet står fast ved at de vil ha med spillere fra Wales, Skottland og Nord-Irland på landslaget i London OL 2012.

Det engelske fotballforbundet og den britiske olympiske komité har annonsert en «historiske avtale» som betyr at spillere fra Wales, Skottland og Nord-Irland kan spille med det engelske fotball-landslaget for Storbritannia under London OL i 2012.

Det er første gang siden Roma OL i 1960 at et lag for et samlet Storbritannia vil kunne stille på banen.

LES OGSÅ: Waddle: – Vi kommer aldri til å tilgi deg

Hevder å ha fått støtte
Det engelske fotballforbundet hevder de har fått brev fra de andre nasjonene om at de støtter et landslag gjort opp av spillere fra de fire nasjonene.

Men like etter annonseringen sendte de walisiske, skotske og nordirske forbundene en samlet uttalelse hvor de uttrykte skuffelse og at de ikke har gitt sin støtte til denne beslutningen.

Lederen for det skotske fotballforbundet hevder at han har seint en e-mail til Alex Horne, det engelske fotballforbundet sin generalsekretær, om at de ikke støtter et lag fra Storbritannia.

Han sier allikevel ifølge The Daily Mail at de ikke kan stå i veien for spillere som vil spille for laget fra Storbritannia.

Den britiske olympiske komité og det engelske fotballforbundet skal nå sammen lage en lang liste over spillere som vil bli spurt om de vil spille i OL.

LES OGSÅ: Thorstein Helstad signerte for Monaco

Beckham og Bale på samme lag?
Herrelandslaget vil det bestå av U 23 spillere samt tre spillere som kan være eldre. Det vil si at Gareth Bale fra Wales og David Beckham fra England kan komme til å spille på samme lag.

David Beckham har tidligere uttalt at det ville vært stort for han å spille under OL på hjemmebane. Så spørs det da om Bale velger å takke ja til tilbudet om å spille for Storbritannia.