Andre Villas Boas (Foto: GREGORIO CUNHA/Afp)
Andre Villas Boas (Foto: GREGORIO CUNHA/Afp)

TV 2 Sportens kommentatorer: – Helt vilt med Villas-Boas i Chelsea

– Han kommer til å oppleve et enormt trøkk, sier Kasper Wikestad.

- Selv om han er ung så har han etter hvert en lang karrieren som fotballmann i ulike roller. Terry og Drogba kommer nok til å se at dette er en fyr som har peiling. Han jobbet spesielt med å coache enkeltspillere inn mot kampene da han var med Chelsea.

33-åringen Andre Villas-Boas ble tirsdag kjøpt ut av kontrakten med Porto og befinner seg nå i London for å forhandle om sin personlige kontrakt med Chelsea.

LES OGSÅ: Villas-Boas på plass i London
LES OGSÅ: Dette visste du ikke om «mini-Mourinho»

Det bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

- Vi bekrefter at vi er interessert i ham og håper på å bli enig om de personlige betingelsene og komme med en offentliggjøring i nær fremtid, uttaler Chelsea.

Onsdag skrev Villas-Boas under på en treårskontrakt med Chelsea. Han starter i jobben umiddelbart.

– Helt vilt!
Portugiseren blir den yngste manageren i Premier League. I en alder av kun 33 år er han like gammel som Frank Lampard og Didier Drogba – to av Chelseas største stjerner.

TV 2 Sportens kommentatorer er overrasket over Chelsea valgte å hente Villas-Boas allerede nå.

- Det er jo ganske vilt, sier Asbjørn Myhre til TV 2 Sporten.

Men han tror portugiseren kan være et godt valg av Chelsea.

- Han har en fordel med at han har vært i klubben før. Han kjenner klubben og kjenner fotballen i England og snakker flytende engelsk. Andre utenlandske managere har kanskje ikke denne erfaringen, mener Myhre, som er klar på at Villas-Boas får en tøff utfordring på Stamford Bridge.

Asbjørn
  Myhre
Asbjørn Myhre

– Må håndtere stjernene
- Han er enda yngre da han tok over Porto og har jo hatt kjempesuksess med de. Samtidig må han håndtere enda større stjerner enn han gjorde i Porto. Det er sterke personligheter i garderoben i Chelsea, sier han – og slår fast:

- Selv om han er ung så har han etter hvert en lang karriere som fotballmann i ulike roller. Terry og Drogba kommer nok til å se at dette er en fyr som har peiling. Han jobbet spesielt med å coache enkeltspillere inn mot kampene da han var med Chelsea. I tillegg analyserte han motspillere og viste sine egne spillere hva de skulle gjøre og utnytte.

Kasper Wikestad, som kommenterer både Premier League og kampene i den portugisiske toppdivisjonen på TV 2s plattformer, tror Villas-Boas vil merke presset.

- Han kommer til å oppleve enormt trøkk. Jeg tror han er på mange måter forberedt på trøkket i og med at han har vært i Chelsea før. Han har jobbet for Mourinho som er ekstremt flink til å ta oppmerksomhet til seg selv og beskytte de andre. Villas-Boas har vært i Chelsea så har han sett hva slags trøkk det er, men nå kommer han nok til å føle det ekstremt på kroppen selv, sier han.

TV
  2s fotballkommentator Kasper Wikestad.
TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

– En taktiker av rang
Wikestad beskriver Chelseas nye trener som en «taktiker av rang».

- Han er en typisk taktkiker som er interessert i faget fotball. Villas-Boas har ekstreme taktiske egenskaper og er klar på hvordan han vil spille fotball, opplyser Wikestad, og legger til:

- Jeg liker fyren godt og håper at han lykkes.

Kommentatorkollega Myhre tror Villas-Boas tar med seg noen av Portos stjerner til London.

- Han vil spille 4-3-3, og tar med seg mesteparten av ideene sine fra Porto til Chelsea. Sånn sett er det ikke så stor forskjell på hvordan Porto og Chelsea har spilt i år, sier han.

- Og Falcao forsvinner nok fra Porto. Han må de nok selge. Samtidig har Moutinho vært en kjempesuksess. Han har fylt rommet etter Meireles og vært drivkraften på midten, oppsummerer han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

TIL CHELSEA: Andre-Villas Boas. (Foto: Alberto Saiz/Ap)
TIL CHELSEA: Andre-Villas Boas. (Foto: Alberto Saiz/Ap)

– Enorm fallhøyde
Myhre tror imidlertid Villas-Boas ikke blir utpekt som en ny José Mourinho.

- Villas-Boas blir jo konfrontert med Mourinho hele tiden, men det vil han jo ikke. Det er imidlertid umulig å komme unna sammenligningen. Men Villas-Boas er kanskje ikke så breial og tøff i trynet som Mourinho, minner Myhre om.

Han tror imidlertid fallhøyden til den rekordunge Chelsea-bossen blir stor.

- Klubbeier Roman Abramovitsj har jo ikke vært spesielt tålmodig med de som har vært der. Det blir en enorm fallhøyde å gå fra stjernestatus i Porto. Så han har jo alt å tape, konstaterer han.

Tror du Villas-Boas blir en suksess i Chelsea? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!