Morten Skovdahl
Morten Skovdahl

Hevder homosex, narkobruk og utroskap er dagligdags i norsk TV-bransje

TV-ansatt blogger til frontalangrep på navngitte kjendiser.

I en blogg som ble lagt i slutten av mars i år, går en TV-ansatt til frontalangrep på den norske mediebransjen og flere profilerte kjendiser.

Les også: – Jeg synes synd på den som har skrevet denne bloggen

Jeg vil være anonym grunnet at jeg er ganske sikker på at jeg aldri vil få jobb igjen for TV hvis det kommer ut hvem jeg er

Personen, som ser ut til å kjenne bransjen fra innsiden, hevder å være en 34 år gammel kvinne fra Lillestrøm. Personen hevder å ha jobbet som klipper på en rekke av de største produksjonene i Norge de siste årene – men av frykt for å miste jobben vil hun være anonym.

«God kveld Norge» vet at det saftige blogginnlegget har skapt stort oppstyr i produksjonsmiljøet – og at det har blitt en snakkis.

Mange har prøvd å finne personen bak, og kanskje er det derfor bloggen nå har blitt slettet.

Les også: «Fotballfrue» slår tilbake mot vektkritikken

Rakker ned på norsk TV

Programmer som «X Factor», «Idol», «Norske Talenter» og «Paradise Hotel» beskrives alle i negative ordelag, og TV-personen går også til personangrep på flere norske kjendiser.

«Det verste er kanskje at når dritten først kommer til oss i klippen har de elendige regissørene, udugelige fotografene, idiotene i castingen og sjarmløse programlederne allerede ødelagt alt og vi kan bare prøve å redde stumpene av søpla», skriver personen i bloggen.

«God kveld Norge» har vært i kontakt med flere av programlederne og kjendisene som henges ut på bloggen, men de ønsker ikke å kommentere innholdet eller bli assosiert med skriveriene.

Slik så bloggen ut: (artikkelen fortsetter under bildet)

TVBLOGG
TVBLOGG

Hardt ut mot TV-gründer

Bloggeren, som hevder hun jobber som klipper, mener at en av verstingene i bransjen er produksjonsselskapet Limelight Film og TV.

Selskapet har produsert store TV-programmer som «Charterfeber», «Jentene på Toten», «Ta en tattoo» og «Norges rike».

«Charter»-Hildes bror Morten Skovdahl er sjef for bedriften, og får passet sitt påskrevet i bloggen.

«Der har man en sjef som har ADHD og store deler av året er helt fraværende og dukker opp i lokalene og roper og skriker. Han har med venner og familie i programmene sine og baserer alt han lager på utdriting av folk».

Morten-Skovdahl
Morten-Skovdahl

Benekter narkomisbruk og inkompetanse

Limelight-sjef Morten Skovdahl selv kjenner til innholdet i bloggen.

– Jeg har funnet ut hvem det er som har skrevet det, og egentlig er det bare trist, sier han til «God kveld Norge».

Skovdahl nekter å ta seg nær av de drøye påstandene i bloggen, som tidvis slår langt under beltestedet.

– Ja, jeg har passion for jobben min, og jeg har nok fått utdelt litt mer energi enn mange andre. Du blir fort lagt merke i min posisjon, men jeg kan avfeie alt som står i den bloggen. Jeg er en person som tar mye plass, og jeg er en gründer med mye energi, men narkomisbruk og det som står der er bare trist at noen kan hevde, sier Skovdahl, og legger til:

– Kona mi jobber jo her, hun er produsent i samme firma. Vi jobber veldig tett sammen. At personen er anonym og senker seg ned på en slikt nivå er bare leit. Det aller tristeste er vel kanskje at en slik uprofesjonell, anonym blogg som tydeligvis er skrevet i affekt kan få så mye oppmerksomhet.

– Klipperne hater jobben sin

I bloggen hevdes det at produsentene i TV-selskapet er «en horde av udugelige jenter», og at klipperne baktaler Skovdahl og hater jobben sin.

Som sjef er han en hyggelig skrue, men gir alt ansvar for å lage god TV til noen jenter som hadde passet best som skoselgere på Karl Johan

– Jeg synes synd på jentene og guttene som jobber her på kontoret. Det er tatt ut fra ingenting, dette her. Jeg for min del er trygg på meg selv og vet hva jeg står for. Rykter kommer, og det er typisk når du gjør noe bra og legger hodet på blokka. Jeg bryr meg ikke noe om det – og det har ikke skadet meg. Kolleger, kunder og samarbeidspartnere kjenner meg og Limelight godt, og vet hva jeg står for. Men det er så klart ikke noe kult for dem som jobber her og som blir hintet til i bloggen.

Hevder TV-ansatte måtte ha homosex for å få jobb

Også «Paradise Hotel» og produksjonsselskapet Mastiff får hard medfart i bloggen.

Arne-Thoresen (Foto: Privat)
Arne-Thoresen (Foto: Privat)

I bloggen nevnes ikke TV-serien med navn, men programmet beskrives som «et program som var i sin 2. sesong i Norge. De fleste skjønner sikkert hva det er når jeg skriver det har mye med badetøy, sex og alkohol å gjøre».

«Paradise»-produsent Arne Thoresen henges ut, sammen med store deler av crewet.

– Jeg har reagert mest på vegne av andre personer som er omtalt i bloggen. Personen har indirekte omtalt meg, men det blir så flåsete at jeg ikke klarer å ta det personlig. Vedkommende har ikke jobbet i produksjonen, men i etterarbeid.

– Det vil si at alle guttene skal ha ligget med meg

I bloggen skriver personen følgende:

«I denne produksjonen hadde produsenten (homse) sex med flere av de som jobbet på location. Det var slik de fikk lov å jobbe der».

Det er et etterslep av udugelige, inkompetente ryggslikkere i dag – og jeg ser faktisk ikke enden på dette. Det betyr at jeg snart må begynne å se etter noe annet

– Det vil si at alle guttene skal ha ligget med meg, siden jeg er produsent. Det blir bare usaklig, men jeg reagerer mer på noe av det andre som er skrevet om navngitte personer og som er mer ondsinnet. Jeg har jobbet i bransjen i mange år - og er 50 år og familiefar. Derfor lar ikke jeg meg påvirke av dette her. Men yngre folk i bransjen kan nok være mer sårbare. De får dette uten å kunne forsvare seg. Angrepet på meg er egentlig ikke et angrep, det har ikke rot i virkeligheten og er like korrekt som at jeg skulle ha hytte på månen med svømmebasseng.

Bloggen har nå blitt fjernet fra nettet, og det har ikke lykkes «God kveld Norge» å komme i kontakt med personen bak.

Les også: Barbie-blogger lever på 400 kalorier om dagen