Martin Jol er klar som ny sjef for Brede Hangeland og resten av Fulham. (Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/CARL DE SOUZA )
Martin Jol er klar som ny sjef for Brede Hangeland og resten av Fulham. (Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/CARL DE SOUZA )

Jol: – Fulham er ikke et springbrett

Brede Hangelands nye sjef Martin Jol nekter for at Fulham bare er et stoppestep, samtidig som han forteller om sin kjærlighet for England.

Martin Jol tok over Fulham tidligere denne sommeren etter at Mark Hughes trakk seg fra jobben hos London-klubben.

– Elsker England
Jol hadde en lengre periode som sjef for Tottenham mellom 2004 og 2007, men fikk sparken etter at han ikke klarte å innfri klubbens ønske om en plassering blant de topp fire i Premier League.

Les også: Her er tirsdagens Premier League-rykter

Han innrømmer at den siste tiden i Spurs var tøff, men hans forhold til England, spesielt London, er noe av grunnen til at han vil returnere til «verdens beste liga».

– Jeg elsker det engelske folket og jeg elsker landet. Amsterdam og Hamburg er flott, men London er nok den beste plassen for meg, sier Jol.

– Alle visste at jeg ville komme tilbake til England. Jeg sa da jeg reiste, akkurat som Arnold Schwarzenegger, «I'll be back», og nå er jeg tilbake.

– Ikke et springbrett
Selv om Fulham ikke er blant de største klubbene i England, nekter Jol for at han bruker London-klubben som en springbrett for større utfordringer.

– Jeg trenger ikke å bruke denne klubben som et springbrett fordi jeg har vært i gode klubber, større klubber før, sier Jol.

Jol ble linket til Brede Hangelands klubb i lengre tid. Han sier at grunnen til den «forsinkede» overgangen var at Ajax ikke ville la han gå forrige sesong.

– En må ikke glemme at det var problemer i fjor fordi jeg var fortsatt under kontrakt, så det var vanskelig, sier Jol.

Utskiftninger
Nederlenderen ser nå frem til å løfte Fulham høyere på tabellen, og selv om han ser mye bra i troppen, innrømmer han at nye spillere må inn dørene på Craven Cottage.

– Vi har en bra stall og noen unge spillere. Fire eller fem spillere forlater laget i sommer, så vi må ha tilsvarende antall inn igjen, sier Jol

Har tro på Villas-Boas
Den nye Fulham-treneren benyttet også anledningen til å snakke litt om Andre Villas-Boas, 33-åringen som ser ut til å bli Chelseas nye manager.

Les også: Villas-Boas sa opp som trener i Porto

– Mourinho var en mentor for han (Villas-Boas). Jeg tror han har kvalitetene til å gjøre det godt, fordi det gjorde han med Porto, avslutter Jol.