Professor Per Schioldborg mener Stoltenbergs utseende og egenskaper kan forklare hvorfor den også populære partilederen i Høyre, Erna Solberg, ikke når helt opp mot konkurrenten.  (Foto: Scanpix, Stella Pictures)
Professor Per Schioldborg mener Stoltenbergs utseende og egenskaper kan forklare hvorfor den også populære partilederen i Høyre, Erna Solberg, ikke når helt opp mot konkurrenten. (Foto: Scanpix, Stella Pictures)

Psykologiprofessor mener Stoltenberg vinner mye på utseende

– Han har alle egenskapene når det kommer til popularitet.

Hele Norges pikenes Jens, Stoltenberg, er kåret til verdens mest sexy statsleder av nettstedet «Hottest Heads of State», som tok for seg 210 av verdens statsledere i kåringen.

Professor i psykologi Per Schioldborg forklarer at statsministerens attraktivitet har nær forbindelse med hans popularitet som troverdig politiker.

– Mannen er jo direkte kjekk

– Ny forskning viser at symmetri og et vakkert utseende er en sentral faktor i det å kunne tillegge en slik person positive egenskaper som dyktighet, omgjengelighet og intelligens, forteller professoren til «God Kveld Norge».

Les også: Jens Stoltenberg er verdens mest sexy statsleder

Pene mennesker assosieres med sunnhet – og sunnhet er styrke. Attraktivitet er en vesentlig faktor i vår oppfatning av andre mennesker, ifølge professoren.

Les også: Her er Stoltenbergs hemmelige dekknavn

Dette kan altså forklare folks positive dragning mot Stoltenberg som vår statsminister. Han har styrt landet vårt gjennom to perioder, og i alt syv år.

– Jens er jo definert kompetent, og fører mange språk. Mannen er jo direkte kjekk. Han har alle egenskapene når det kommer til popularitet, forklarer Schioldborg, som også vektlegger at Stoltenberg i tillegg har høyere utdannelse som sosialøkonom fra Universitetet i Oslo.

– Det er også slik at når pene mennesker gjør noe galt får de mindre straff, legger professoren til.

Attraktivitet er makt

Professoren mener Stoltenbergs utseende og egenskaper kan forklare hvorfor den også populære partilederen i Høyre, Erna Solberg, ikke når helt opp mot konkurrenten.

«God Kveld Norge» har vært i kontakt med Statsministerens kontor, men har ikke lykkes å få en kommentar fra Stoltenberg.