Ricky Rubio (Foto: Scott Takushi/Ap)
Ricky Rubio (Foto: Scott Takushi/Ap)

Ricky Rubio til NBA

Ricky Rubio er klar for NBA og skal spille for Minnesota Timberwolves.

Ricky Rubio har landet i Minnesota og er klar for Timberwolves.

Laget fra midtvesten draftet Rubio med det femte valget i 2009, noe som den gang gjorde ham til den første spilleren født på 90-tallet som var klar for NBA.

Spanjolen var imidlertid ikke særlig lysten på spill i verden beste basketliga, og valgte heller å signere en seksårs kontrakt med det spanske storlaget Barcelona.

Høye forventninger
Det har vært stilt høye forventninger til 20-åringen helt siden han som 14-åring ble den yngste spilleren noensinne til å spille i den meget sterke spanske ligaen.

I forrige uke ble Rubio spansk mester med katalanerne og fylte på sin allerede fyldige CV som blant annet inneholder Euroleague tittel i 2010.

Tittelerfaringene til den unge point guarden er noe Timberwolves håper å dra nytte av, laget var det dårligste i NBA i fjor og vant bare 17 av sine 82 kamper.

Det forventes at Rubio vil få det tøft i sin første sesong, men Minnesota laget har store forventninger til at de nå har en topp point guard som kan være med på å forvandle laget.

Europeere marker seg
Spillere fra Europa har de siste årene blitt mer og mer fremtredende i NBA.

Franskmannen Tony Parker ble den første europeer som ble kåret til finalenes beste spiller da hans San Antonio Spurs vant i 2007, en bedrift tyske Dirk Nowitzki kopierte i årets finaleserie da Dallas Mavericks vant.

Kompis til Timberwolves?
Ryktene går nå, ifølge ESPN, på at en annen fremtredene europeer kan komme til å spille med Rubio i Minnesota neste sesong.

Pau Gasol, som også kommer fra Barcelona, kan nemlig komme til å bytte lag med Timberwolves-spiller Kevin Love og dermed bli lagkamerat med Rubio. Gasol har siden 2008 spilt for Los Angeles Lakers og vunnet to NBA titler med California-laget.

Rubio og Gasol kjenner hverandre godt fra det spanske landslaget, blant annet etter sølv i Bejiing OL, hvor Rubio som da var 17 år ble den yngste noensinne til å spille i en OL finale.