Investor Øystein Stray Spetalen.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Investor Øystein Stray Spetalen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Spetalen nekter å slette journalist fra mailingliste

En journalist i Sandefjords Blad ba finanstopp Øystein Stray Spetalen slutte å sende ham e-post. Det nekter Spetalen.

I en periode har journalist Anders Hasle i Sandefjords Blad mottatt e-poster fra finanstopp Øystein Stray Spetalen. Dette er e-poster som inneholder Spetalens kommentarer til aktuelle nyheter, lenker til artikler og lenker til rapporter. På et tidspunkt ba journalisten Spetalen om å slutte å sende ham mailer. Hasle sendte en e-post til Spetalen hvor han ba om å bli slettet fra mailinglisten.

– Gir meg ingenting

– Det gir meg absolutt ingenting annet enn meninger jeg ikke har behov for (selv om jeg er enig med deg i akkurat denne saken), skrev Hasle ifølge E24.

Nettavisen har publisert hele mailkorrespondansen mellom Hasle og Spetalen, hvor det viser seg å være lettere sagt enn gjort å komme unna Spetalens mailer.

I en e-post til Hasle skriver han følgende: – Vi kan lage en avtale. Dersom den avisen du jobber i, Sandefjords Blad, aldri skriver om meg, aldri publiserer bilde av meg, aldri publiserer bilde av noen av eiendommene mine eller aldri kommer til å omtale noen i min familie skal jeg slette deg fra mailinglisten min. Vennlig hilsen Øystein Stray Spetalen.

Les også: Spetalen vil straffe Dagbladet

Dette svaret skal han ha sendt ut til rundt 2000 mottakere på listen, i tillegg til Hasle. Journalisten svarer tilbake at det er uaktuelt å inngå en avtale av denne typen, hvorpå Spetalen da returnerer med at han dermed ikke ser noen grunn til å slette Hasle fra listen. Han sier videre at Hasle kan slette mailene fra ham om han ikke ønsker å lese innholdet. I siste mail har Spetalen vedlagt et bilde av journalisten, med teksten «En glad Anders Hasle».

– For meg har vi for lengt passert grensen for irritasjon. Nå er vi over i åpenbart idioti, og det setter meg i godt humør, sier Hasle til E24.

Det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Hasle mandag ettermiddag.

Spetalen sier ifølge nettavisen at han vil understreke at Hasle selv har gitt ham sin e-postadresse, og at han gjentatte ganger har kontaktet Spetalen med spørsmål om hans person og virke i Sandefjord.

– Send e-post

«God kveld Norge» tok mandag kontakt med Spetalen på telefon, hvor vi fikk beskjed om å sende ham en e-post. Da vi gjorde dette for å få en kommentar til saken, svarte Spetalen med å henvise til nevnte artikkel for svar.

Les også: Charlotte Spetalen lei finansfrue-stempelet