selvangivelse (Foto: Gorm Kallestad, Scanpix)
selvangivelse (Foto: Gorm Kallestad, Scanpix)

Nå kan du sniktitte på skatteoppgjøret

Og når får du egentlig pengene?

I dag kan du sjekke skatteoppgjøret, vel og merke dersom du er blant Skatteetatens e-aktører.

Fredag kommer Skatteoppgjøret for ca 2,8 millioner lønnsmottakere og pensjonister. Men er du blant Skatteetatens e-aktører kan du allerede i dag ha mulighet til å sjekke om det blir ekstra penger til ferien eller sparebluss fremover.

Les også: Dette er mannen bak de nye selvangivelsene

Lokker folk på nett

Skattedirektoratet legger ikke skjul på at de ønsker å lokke flere til å registrere seg som e-aktører og at ekstraservicen er et ledd i denne strategien. Årlig sender Skatteetaten ut selvangivelse og skatteoppgjør til 3,5 millioner nordmenn.

– Vi vil gjerne at folk skal registrere seg som e-aktører. Det er enkelt og praktisk for de som gjør det og i tillegg er det samfunnsbesparende fordi vi slipper å sende oppgjøret i Posten sier Informasjonsdirektøren i Skattedirektoratet, Lise Halvorsen.

Les også: Skattelistene identifiserer fosterbarn

Du får e-post eller SMS

I løpet av dagen vil det bli sendt ut e-post eller SMS til alle som kan benytte seg av denne muligheten.

– Dette gjelder for de av e-aktørene der oppgjøret allerede er klart, presiserer imidlertid Halvorsen.

Resten må smøre seg med tålmodighet frem til fredag 24. juni da tallene foreligger for de aller fleste lønnsmottakere og pensjonister. De som har mer kompliserte selvangivelser må vente til høsten.

Ifølge nettsidene til Skatteetaten vil de som får penger tilbake på skatten motta disse en til to uker etter at skatteoppgjøret foreligger.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter