HÅRFIN: Eva Longoria, Emma Watson og Scarlett Johansson, er blant kjendisene som følger hårmoten i sommer.  (Foto: TV 2)
HÅRFIN: Eva Longoria, Emma Watson og Scarlett Johansson, er blant kjendisene som følger hårmoten i sommer. (Foto: TV 2)

Hårtrender: Kjendisenes hotteste sommerfrisyrer

Kort som Halle Berry, rødt som Blake Lively eller oppsatt som Eva Longoria. Slik får du sommersveisene stjernene sverger til.

Hvis du skal følge hårtrendene denne sommeren, bør du la deg inspirere av stjerner som Halle Berry, Emma Watson, Lauren Conrad, Eva Longoria og Blake Lively. Gå for en kort sveis. Eller farg håret rødt. Sett opp håret i en såkalt «bun». Eller skaff deg bølger i håret med den klassiske «beachlooken».

Kort som Halle Berry og Emma Watson

Frisørstylist hos Jan Thomas Studio, Kjetil Grimsrud, gir deg tipsene til hvordan du kan stjele stilen til de hårfine kjendisene.

– Det er mye som er in på hårfronten, men de mest populære frisyrene er blant annet helt kort hår, som for eksempel Halle Berry og Emma Watson har, sier Grimsrud.

LES OGSÅ: Happy Day tester «superstrikker»

HELT KORT: Både Halle Berry og Emma Watson har valgt en kort hårvariant.  (Foto: FOTO: Getty Images Collage: Martine Onstad Happy Day)
HELT KORT: Både Halle Berry og Emma Watson har valgt en kort hårvariant. (Foto: FOTO: Getty Images Collage: Martine Onstad Happy Day)

Oppsatt som Lauren Conrad og Eva Longoria

Du trenger ikke å ty til saksen for å være med på trendene. Oppsatt hår, som for eksempel den elegante ballerina frisyren kan brukes til både hverdag og fest.

– Den tradisjonelle knuten er også fremdeles populær. Du kan ha den litt løs, eller helt stram. Gå gjerne for en klassisk ballerinalook, inspirert av filmen «Black Swan», sier Grimsrud.

LES OGSÅ: Stjernenes skjønnhetsfavoritter

– For å lage knuter, må du bare ha et strikk og spenner. Du velger om du vil ha en helt stram eller slakk knute. Sett opp håret i en hestehale, surr håret rundt strikken, og fest med klemmer, sier Grimsrud.

Hvis du vil ha en større knute, trenger du en såkalt «doughnut». Det er en skumring, som brukes for å lage håroppsettninger. Sett opp håret i en hestehale, tre hestehalen igjennom «doughnuten», og fest håret på utsiden av «doughnuten» med klemmer.

LETT HÅRBALL: Det er ikke mye som skal til for å få lik frisyre som The Hills stjernen, Lauren Conrad og Frustrerte Fruer skuespiller, Eva Longoria.  (Foto: FOTO: Getty Images Collage: Martine Onstad Happy Day)
LETT HÅRBALL: Det er ikke mye som skal til for å få lik frisyre som The Hills stjernen, Lauren Conrad og Frustrerte Fruer skuespiller, Eva Longoria. (Foto: FOTO: Getty Images Collage: Martine Onstad Happy Day)

Se rødt som Blake Lively

Denne sesongen skal hårfargen helst være i de røde tonene, men bare noen få kjendiser har våget seg på dette.

– På fargefronten er gylne, varme og røde toner moderne både denne og kommnende sesonger. Platinafarget hår er også en sterk trend, sier Grimsrud.

LES OGSÅ: 10 ting du alltid bør ha i vesken

Skryter av Blake Lively

Frisør for Matrix, Ronny Normann sier også at de røde fargene er hot i Hollywood denne sommeren.

– Vi har lenge vært opptatt av blondere hår. Men nå har vi sett en tendens til at Hollywoodkjendisene begynner å tørre mer, og leker med den røde fargen. Vi går mot en trend med gylden kobber og mer kobberhår, sier Normann.

Han skryter av Blake Lively, som tidligere i vår våget seg på en rødlig farge i håret.

– Jeg synes det er veldig fint! Jeg har ikke sett ordentlig rødt hår på lenge, så det er gøy. Blake Lively ble plutselig mer lys kobber istedefor det blonde håret. Når hun tør, er det et veldig sterkt tegn for meg. Da tror jeg flere kan gjøre det samme, sier frisøren.

FÅR SKRYT: Ronny Normann skryter av Blake Lively sin hårfarge.  (Foto: Getty Images)
FÅR SKRYT: Ronny Normann skryter av Blake Lively sin hårfarge. (Foto: Getty Images)

– Rødt er ikke for alle

Her hjemme i Norge er vi ikke like tøffe som resten av Europa når det kommer til hårtrender.

– Nordmenn er litt forsiktig når det gjelder trender. Men det er jo noen som tør å klippe håret kort, og følge den trenden, sier Normann.

Eirik Thorsen, kreativ leder for Adam og Eva, synes ikke alle kler den røde fargetonen.

– Det er ikke alle som kler rødt hår. For de som har en kald nordisk hårtype, kan den bli for skarp med kobber. Men hvis du går til en frisør, skal han nok klare å få laget en kobbertone som kler deg, råder Thorsen.

– Hopp i havet

Han er glad for at den røde trenden har kommet, og mener det passer med den fargerike klesmoten på catwalken.

– Jeg synes det er veldig fint, og gøy å se litt andre farger! Det er mange designere som har sterke farger for tiden, og da er det fint å få litt farge i håret også, sier Thorsen.

Det er enda en hårmote vi ikke slipper unna denne sommeren, heldigvis er det bare å hoppe i havet for å få den.

– Om sommeren er det alltid en beachlook i vinden, litt sånn lettstelt og enkel å lage. Den passer bra for jenter med langt, oppklipt hår, da får du en 70-talls stil. Du kan enten bruke en saltvannspray eller bare hoppe i havet, forteller Thorsen.

LES OGSÅ: Slik får du beach looken