Rafael Nadal (Foto: EMPICS Sport/Pa Photos)
Rafael Nadal (Foto: EMPICS Sport/Pa Photos)

Rafael Nadal før Wimbledon: – Jeg elsker å spille på gress

Verdenseneren gleder seg til at Wimbledon-turneringen skal starte, og skryter av sine fremste konkurrenter.

Mandag starter et årets høydepunkt i tennisverdenen når den første runde av den 125. utgaven av Wimbledon begynner.

Verdensener Rafael Nadal spiller den første kampen på centre court, der han møter amerikaneren Michael Russell. Nadal håper å vinne sin tredje Wimbledon-tittel, men vet at det blir vanskelig. Topp fire i verden, Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer og Andy Murray, er alle i meget god form for tiden.

– Novak har hatt en fantastisk sesong. De første seks månedene har vært utrolige. Roger har hatt en bra sesong, og spilte fantastisk i Roland Garros, sier Nadal på en pressekonferanse.

Les også: Wozniacki grillet Djokovic

Stort press på Murray
Nadal er kanskje favoritten til mange av bookmakerne, men han er ikke den som har størst press på seg. Andy Murray må nemlig tåle å være håpet til hele Storbritannia. Flere tror at den unge skotten kan bli den første britiske mannen som vinner Wimbledon siden Fred Perry i 1936.

Les også: Murray i slag før Wimbledon

– Andy hadde en veldig god start start i Australian Open, men så fikk en litt svak måned i etter at han tapte finalen der. Men han spilte fantastisk på grus denne sesongen, og vant Queens-turneringen forrige uke, sier Nadal.

Andy Murray of Britain celebrates a point against Lukas Lacko of Slovakia during the U.S. Open tennis tournament in New York, September 1, 2010. REUTERS/Eduardo Munoz (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS)
Andy Murray of Britain celebrates a point against Lukas Lacko of Slovakia during the U.S. Open tennis tournament in New York, September 1, 2010. REUTERS/Eduardo Munoz (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS)

– Elsker å spille på gress
Nadal har fått favorittstempelet i Wimbledon etter at han vant Roland Garros for drøyt to uker siden. Spanjolen vet at han også bør vinne Wimbledon dersom han skal forbli verdensener.

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg har tapt noen finaler denne sesongen, men jeg har i det minste vært i finalene. At jeg vant Roland Garros var veldig viktig for meg.

Les også: Nadal fikk juling av Tsonga i London
Les også: Nadal ble historisk

– Nå er jeg her. Å vinne denne turneringen kommer alltid til å være en stor utfordring, men jeg elsker å spille på gress, og jeg elsker å spille på disse fantastiske banene, sier Nadal.