utroskandalene
utroskandalene

Her er utroskandalene som ryster idrettsverdenen

Samlivsekspert: – Hvis kvinner er utro blir de uglesett, men hvis menn er utro er de kule.

Fotballspillerne Ryan Giggs, David Beckham, Wayne Rooney og Ashley Cole har alle noe til felles. Det samme gjelder for golfesset Tiger Woods.

Blant annet så har de tjent seg styrtrike gjennom sine talenter på idrettsbanen, og lever et liv i luksus med pene og flotte koner.

Likevel ser det ut til at dette ikke er nok for de veltrente mennene, for bak den flotte fasaden ligger det mørke hemmeligheter og ulmer under overflaten. Idrettsstjernene har alle vært utro.

Utro med svigerinnen

Sist ut er fotballspilleren Ryan Giggs, som virkelig har tråkket i salaten. Fort kort tid siden ble det kjent at han har hatt et åtte år langt forhold til sin brors kone.

Utroskandalen ble utløst da han gikk til retten i håp om å holde sin identitet skjult i forbindelse med en affære han hadde hatt med realitystjernen Imogen Thomas. Deretter sto Rhodri Giggs' kone frem og avslørte sitt forhold med Ryan.

Les også: Ryan Giggs svigerinne: – Ryan gjorde meg gravid

Nå befinner Giggs seg på ferie på Algarvekysten med sine kone Stacey, for å finne ut om de kan redde ekteskapet. Paret har barna Liberty Beau (8) og Zachary Joseph (5) sammen.

ssssssss (Foto: SHAUN BEST, © JS/TSS/SAP)
ssssssss (Foto: SHAUN BEST, © JS/TSS/SAP)

På tampen av 2009 ble medielyset rettet mot Tiger Woods og hans familie, da det kom frem at golfstjernen hadde vært utro med en rekke kvinner mot sin svenske fru Elin Nordegren.

Skilte seg etter utroskap

Paret er nå skilt, og Elin har hatt det travelt med å kvitte seg med kjærlighetsgavene etter skandalen. Hun har nå flyttet tilbake til Sverige, der hun har tatt opp studiene igjen. Sammen har de barna Sam (4) og Charlie (2).

Les også: Elin Nordegren bryter tausheten

Samlivsekspert Peder Kjøs tror idrettstjernene faller for fristelsen nettopp fordi de har mulighet til det.

– Her kan man bruke Simon Le Bon fra Duran Duran som eksempel. Da han ble spurt om hvorfor han bare datet modeller så svarte han «Samme grunnen til at hunder slikker seg i skrittet - fordi de kan», sier Kjøs til «God kveld Norge», og legger til:

– De har muligheten til å få en anerkjennelse. Det å føle seg attraktiv og ettertraktet blir en personlig gevinst. Noen slår til, og da blir det bråk.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

rooney (Foto: GoffPhotos, © ep)
rooney (Foto: GoffPhotos, © ep)

Var utro mens kona var gravid

I fjor høst ble det kjent at fotballstjerne Wayne Rooney hadde hatt sex med prostituerte mens hans kone Coleen Rooney gikk gravid.

Hun tok imidlertid valget om å fortsette ekteskapet, om han lovet å aldri gjøre det igjen.

I 2010 bestemte den smellvakre popstjernen Cheryl Cole å separere seg fra fotballproffen Ashley Cole, etter at ektemannen var utro.

Les også: Cheryl Cole bekrefter separasjon fra Ashley

Søker andre kvaliteter

Fotballspilleren skal ifølge The Sun ha sendt utfordrende bilder av seg selv til den 28 år gamle modellen Sonia Wild, og vært utro med angivelig fem andre kvinner.

Nå spekuleres det i om Cheryl har tilgitt eksmannen, og ifølge The Daily Mail har stjernen flyttet inn i Ashleys hjem.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

cole (Foto: Adriano Vicard/PLANET PHOTOS, © ah)
cole (Foto: Adriano Vicard/PLANET PHOTOS, © ah)

Det som er uforståelig for mange er hvordan menn som allerede har vakre og suksessfulle kjærester kan være utro. Peder Kjøs tror det kan være flere årsaker til dette.

– Det blir som at man har en folkevogn men vil ha en Audi. Så får man en Audi også vil man ha en Jaguar. Noen er ute etter en faktor som appellerer på et vis, og det kan for eksempel være en slags sleeze-faktor (drittsekkstempel jour. anm.). Andre igjen er ute etter andre kvaliteter enn det kjæresten kan gi, enten det er intelligens eller seksuelt.

Utro med assistenten

Det verdenskjente paret David og Victoria Beckham ble også rammet av utroskandaler, da den populære fotballspilleren ble koblet med sin personlige assistent Rebecca Loos i 2003.

Les ogås: Slik er Rebecca Loos' nye hverdag

David avviste ryktene en god stund, men måtte til slutt krype til korset og innrømmet affæren i 2004. Ekteskapet hang da i en tynn tråd, men i skrivende stund er Victoria og David tilsynelatende et forelsket ektepar.

Paret venter sitt fjerde barn denne sommeren.

Kult å være utro

Kjøs forteller at statistisk sett så er menn litt oftere utro enn kvinner, og at utroskap ofte blir sett på som kult blant det mannlige kjønn.

– Hvis kvinner er utro blir de uglesett, men hvis menn er utro er de kule. Det er noe som inngår i en status. Hos menn blir det et behov for å vise frem sin kontroll over ressurser, og at de kan gjøre som de vil.