lam sommertid
lam sommertid

Så digg lam har du garantert aldri smakt før

Her finner du oppskriften til grillet lammelår – akkompagnert av ekte heavy metal-vin!

«Sommertids» kokk Ole Jonny disker i dag opp med grillet lammelår med grillet aubergine, squash, paprika og mozzarella.

Med seg har han i dag frontfigur i Satyricon, Sigurd Wongraven, som har en lidenskapelig interesse for vin. Nedenfor finner du oppskrift til lammet – og Wongravens vin som passer ypperlig til måltidet.

Ingredienser:

1 stk lammelår

1 aubergine, deles i skiver på ca. 2 cm

1 squash

1 rød paprika, flåes og deles i 4, ta ut innmaten

2 stk. mozzarella, ca. 200 g, deles i skiver ca. 2 cm

12 stk. basilikumblader

20 g pinjekjerner

2 dl olivenolje

Gjør slik:

Salt og pepre lammelåret godt.

Grill lammelåret på grillen. (Ikke bruk olje utenpå låret, legges rett på varm grill).
Grilles til kjernetemperaturen er 57 grader.

Ta låret av grillen og pensle med olivenolje og hvitløk.

3 dl olivenolje.
3 hvitløksfedd som er kokt i 5 minutter.

Gjør slik:

Kjør olivenolje og hvitløk i en stavmikser. Pensle lammelåret og la det hvile i 10 minutter.

Pensle aubergine, squash, paprika med olivenolje.
Grill på begge sider og ta på salt og pepper.

Legg så lagvis aubergine, squash, paprika og mozzarella. Legg pinjekjerner og basilikum imellom lagene.
Legg så disse tårnene på grillen og varmes til mozzarellaen er bløt og varm.

Vinforslag:

Sigurd Wongravens viner:

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2009, 300cl, kr 389. Vinmonopol nr. 5312106.

Samme vin, men i 75 cl 149,90 kroner. Vinmonopol nr 5312101

Wongraven Unione Barolo 2006, 75 cl, kr 334,90 Vinmonopol nr 5312401.