Mikael Dorsin og resten av Rosenborg får islandsk motstand i kvalifiseringen til Mesterligaen.
Mikael Dorsin og resten av Rosenborg får islandsk motstand i kvalifiseringen til Mesterligaen.

Spennende for norske Europacup-lag

Rosenborg, Vålerenga, Tromsø og Aalesund venter alle i spenning på hvem de vil møte i henholdsvis Mesterliga- og Europaliga-kvalifiseringen.

Klokken 12.00 i dag avgjøres det hvem som møter hvem i kvalifiseringen til Mesterliga og Europaliga.

Rosenborg kommer inn i andre runde av den prestisjefylte trekningen. Trønderne må dermed komme seirende ut av tre runder før de kan gå i gang med Mesterligaens gruppespill for tolvte gang.

Jan Jönsson sitt mannskap er seedet som det fjerde beste laget i andre runde og vil dermed unngå noen av de sterkeste lagene, som Rangers og FC København, om de vinner første runde. Første kamp i andre runde spilles 12. eller 13. juli, og returmøte vil være 19. eller 20. juli.

For våre norske lag som skal være med i Europaligaen vil også det også være en spenning i dag. Her skal Vålerenga, Tromsø og Aalesund trekke sine motstandere i dag.

Tromsø og Aalesund kommer inn i første runde og Vålerenga i andre. Aalesund kommer, i likhet med Brede Hangelands Fulham, med som en av tre Fair Play vinnere. Strømsgodset som regjerende cup mestere kommer inn i den tredje og nest siste runden av kvalifiseringen.

For å komme med i Europaligaen må altså Tromsø og Aalesund vinne fire runder, Vålerenga tre runder og Strømsgodset to runder.

I den siste play off runden venter lag som Roma, Sevilla og Tottenham.