molde
molde

Røkke – hele Moldes gullkalv

Industrieieren sponser Molde FK og andre foreninger og lag i distrikt med opptil 37 millioner i 2011.

– Skoleklasser, gamle damer, foreninger, alt mulig. Vi har til og med fått inn bidrag fra Ålesund og helt nord til Alta. Så Molde-supportere - det finnes det overalt.

Aker Stadion (TV 2 Sporten): Kjell Inge Røkke er til de grader tilbake i Molde-manesjen - men foreløpig kun i form av hard kapital.

For forretningsmannen er på seilferie i Middelhavet, og tok seg ikke tid til å vende skuta hjem for å delta på feiringen av klubbens 100-årsjubileum.

Akkurat det ble det murret litt om i gangene på Aker stadion, men 52-åringens fravær la på ingen måter demper på bursdagsstemningen i Molde denne helgen.

Hyller Røkke
– Det Kjell Inge gjør for klubben setter vi umåtelig pris på, sier styreformann i MFK, Erik Berg.

Veteranen er en eneste stor solstråle i det den tre dager lange bursdagsfeiringen, som er i ferd med å rundes av etter 2-0-seieren over Sogndal.

Røkke var en av nøkkelfigurene i klubbens nysatsing denne sesongen, og bidro til å få Ole Gunnar Solskjær hjem.

Det anslås at han spytter inn omtrent 25 millioner kroner i klubbkassa i 2011. I tillegg har han bidratt for å lage et større engasjement omkring klubben i sitt hjerte.

Prosjekt tilhørighet
For fem år siden startet «Prosjekt tilhørighet» opp.

Det har som mål å øke publikumsoppslutningen på Aker stadion, og for å bedre rammen rundt kampdager.

Ideen er enkel: Kjøp et sesongkort og si hvilken lokal forening eller lag du vil støtte, og klubben i ditt hjerte vil motta verdien av sesongkortet.

Samtidig får selvsagt Molde FK inntekter. I år har omfanget av prosjektet eksplodert og hele 146 klubber og lag er med.

En åpnere klubb
Molde Fotballklubb har i årevis slitt med et omdømme som en av Tippeligaens mest lukkede og lite inkluderende klubber. Det inntrykket mener styreleder Erik Berg er i ferd med å forsvinne som dugg for sola.

– Nå har vi hatt en strålende 100-årsmarkering tre dager til ende, og jeg har ikke hørt et eneste negativt ord, gliser MFK-veteranen.

For å markere «Prosjekt tilhørighet» har ildsjelene Britt Janne Tennøy og Tone Tallaksen oppfordret stort og smått i Romsdal og Nordmøre å strikke Molde-skjerf. Responsen har vært enorm.

– 204, 208, 212. 215 meter! Helt utrolig, utbryter Tennøy i det de to damene er ferdig med å måle opp lengden av de innsendte skjerfene.

Bjørn Rune Gjelsten (t.v.) og Kjell Inge Røkke kunne stolt presentere det nybygde Molde Stadion i 1998. (Foto: Nilsen, Per Tormod/Scanpix)
Bjørn Rune Gjelsten (t.v.) og Kjell Inge Røkke kunne stolt presentere det nybygde Molde Stadion i 1998. (Foto: Nilsen, Per Tormod/Scanpix)

– Alle bidrar
– Hvem har bidratt?

– Skoleklasser, gamle damer, foreninger, alt mulig. Vi har til og med fått inn bidrag fra Ålesund og helt nord til Alta. Så Molde-supportere - det finnes det overalt, sier hun.

Se TV 2 Sportens reportasje i videovinduet øverst!