Kara
Kara

Kara fra helt til syndebukk

Kara scoret både for Rosenborg og Tromsø.

–- Men vi skal høyere opp på tabellen og må vinne den kampen. Det er mange lag vi må ta igjen før vi kan passere Tromsø

Rosenborg - Tromsø 3-1 (1-1)

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): I vinter forsøkte Rosenborg å kjøpe Tromsøs midtbaneanker Kara – uten å lykkes.

Søndag kveld var Kara mannen som hjalp Rosenborg til seier mot topplaget Tromsø.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Scoret og ble skadet
Daniel Fredheim Holm stod over oppgjøret mot Aalesund, men den nybakte pappaen var tilbake i startoppstillingen mot Tromsø.

Og etter bare fem minutter ga Fredheim Holm Rosenborg ledelsen. Kort tid etter pådro han seg imidlertid en skade, og måtte forlate banen.

TV 2 Play: – Feiringen var for min nyfødte sønn

I det 32. minutt dukket Kara opp inne i feltet – og utlignet til 1-1 for Tromsø.

Scoret i eget nett
Men like før slutt gikk Kara fra å være Tromsøs store helt til syndebukk. Etter et frispark fra Fredrik Winsnes dukket Kara opp i feltet og headet ballen i eget nett.

– Det er sånn som skjer. Det er tilfeldigheter som oppstår inne i boksen. Kara scorte et fint mål tidligere og spilte en veldig god kamp, sa en støttende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo etter kampslutt.

TV 2 Play: Kara: – Jeg vil bare glemme denne kampen

På overtid satte Per Ciljan Skjelbred inn 3-1 etter en fabelaktig kontring. Scoringen var midtbanespillerens første for sesongen.

Skjelbred: – Sekspoengskamp
– Denne kampen kostet mye, og det var utrolig viktig at vi vant en sekspoengskamp som denne, sier Skjelbred til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Skjelbred: – Det kostet mye

TV 2 Sportens kommentator Morten Langli er likevel sikker på at Tromsøs syndebukk Kara selges til utlandet i løpet av kort tid.

– Han er Tippeligaens beste sentrale midtbanespiller, og scoret et glitrende mål, slo han fast under kampen.

– Kara var overalt på banen og jobbet knallhardt, sa han.

Kara
Kara

Første tap
Med null poeng på Lerkendal misbrukte Tromsø sjansen til å overta tabelltoppen fra Molde. Etter 13 serierunder topper Molde tabellen med 23 poeng, mens Tromsø har 22. Nederlaget mot Rosenborg var Tromsøs første tap i sesongen.

– Resultatet er én ting, men det var viktig for oss å vise at vi klarer å gjennomføre en skikkelig god bortekamp, og det tar vi med oss fra oppgjøret i dag, sa Høgmo etter kampslutt.

– Vi gjør en god fotballkamp og vi er godt fornøyd med gjennomføringen, egentlig. Vi lager et par unødvendige dødballer slik at de får dødballsituasjoner, og så scorer vi ikke i de veldig gode periodene vi har flere av i andreomgang.

TV 2 Play: Se intervjuet med Høgmo her
TV 2 Play: Høgli: – Det var jæklig surt

Fornøyd RBK-trener
Jan Jönsson var godt fornøyd med seieren.

– Det satt veldig langt inne og det drøyde lenge. Det var absolutt ikke enkelt, og det visste vi på forhånd, men jeg syner vi presser mest i andreomgang og fortjener seieren, sa han.

TV 2 Play: Se intervjuet med Jönsson her

Slik startet lagene:

Slik starter RBK (4-3-3): D. Örlund - 2 M. Lustig, 4 J. Larsen, 16 S. Wangberg, 3 M. Dorsin (C) - 15 P. Skjelbred, 19 M. Henriksen, 8 F. Winsnes - 10 M. Moldskred, 30 R. Prica, 28 D. Fredheim Holm

Tromsø (4-5-1): M. Sahlman - 26 T. Høgli, 3 F. Björck, 23 T. Reginiussen, 16 H. Yndestad - 17 R. Johansen, 2 Kara, 11 R. Jenssen (C), 21 T. Drage, 30 Mos - 15 M. Andersen

Dommer:
Espen Berntsen, FL Fart

Assistentdommere:
Odd Jarle Larsen, Fløy FK
Odd Arne Vangen, Sylling IF