Nisja
Nisja
Vidar Nisja (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Vidar Nisja (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Rune Almenning Jarstein (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Rune Almenning Jarstein (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Gilles Ondo (Foto: TV 2/)
Gilles Ondo (Foto: TV 2/)
Trond Erik Bertelsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Trond Erik Bertelsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Bengt Sæternes (Foto: Frode Olsen)
Bengt Sæternes (Foto: Frode Olsen)
Viking trener Åge Hareide (Foto: Aalgaard, Lars Kristian/Scanpix)
Viking trener Åge Hareide (Foto: Aalgaard, Lars Kristian/Scanpix)

Hareide: – Vi er i ferd med å snu det

Vidar Nisja sørget for at Viking-oppturen fortsetter med 1-0 over Stabæk.

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten):

Stabæk - Viking: 0-1

Viking viste fra første spark at trepoengeren mot Brann gjorde dem godt. Siddisene viste en helt annen gnist, vilje og innsats enn tidligere i sesongen. Nå har Åge Hareides gutter omsider fått kontakt med klubbene som ligger over streken på tabellen i Tippeligaen.

Vidar Nisja, som var blant banens beste, ble matchvinner med sin scoring et kvarter før full tid. Midtbanespilleren fant en åpning, avanserte og avsluttet på vakkert vis utenfor sekstenmeteren.

Stavanger-laget leverte en nærmest prikkfri bortekamp, og forsvarte seg godt mot et Stabæk som skapte lite.

– I ferd med å snu

Åge Hareide er glad for at spillerne gjorde det de ble enige om på forhånd.

– Det er kjekt å se et lag som jobber ut i fra den planen vi hadde. Vi skulle ligge lavt, pakke oss til og satse på kontringer. Vi opptrådte kolossalt disiplinert. Det var en fantastisk arbeidsinnsats, vi hadde også de farligste sjansene, sier Hareide til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Hareide her

Denne uken har Viking doblet poengantallet.

– Det at vi har fått to seire på rad nå betyr i alt. Vi er i ferd med å snu det, sier Hareide.

– Jobber for hverandre

Hareide egentlig tenkt til å ta Vidar Nisja av banen rett før han scoret vinnermålet i Telenor Arena. Matchvinneren legger ikke skjul på at det føles bedre å være Viking-spiller nå enn på lenge.

– Det betyr enormt mye. Ikke bare at vi får to seire, men også måten det skjer på med en enorm vilje og trøkk. Vi springer mye og jobber hardt for hverandre, sier Nisja.

TV 2 Play: Se intervju med Nisja her

– Du får selvtillit når du møter en klubb du har scoret mot før. Jeg hadde en veldig god følelse før kampen om at jeg skulle score igjen, fortsetter han.

Tung Stabæk-periode

For Stabæk er situasjonen alt annet enn lys. Mot Viking slet bæringene med å komme til mange og store målsjanser, i tillegg til at de aldri klarte å sette motstanderen under et kraftig press. Trener Jörgen Lennartsson mener den hektiske perioden er årsaken til nederlaget.

TV 2 Play: Se Intervju med Lennartsson her

– Det er den tredje kampen på sju dager, og vi hadde ikke kraft, energi og ork nok til å gjennomføre kampen på den måten som vi ønsket. Vi fikk ikke opp bevegelsene og balltempoet som vi ville. Viking spilte taktisk klokt, sier svensken til TV 2 Sporten.

Stabæk: Jan Kjell Larsen - Vegar Hedenstad - Morten Skjønsberg - Jørgen Hammer - Bjarni Eiríksson - Pálmi Pálmason - Mikkel Diskerud - Henning Hauger - Torstein Andersen Aase - Veigar Pall Gunnarsson - Gilles Ondo.

Viking: Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid - Johan Lædre Bjørdal - Indridi Sigurdsson - Trond Erik Bertelsen – Valon Berisha - Christian Landu Landu - Vidar Nisja – Yann-Erik de Lanlay - Erik Nevland - Veton Berisha.