FREDRIKSTAD, Norway 20110619.
Her setter Håvard Storbæk inn 0 1 målet i  eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Odd Grenland søndag kveld. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
FREDRIKSTAD, Norway 20110619. Her setter Håvard Storbæk inn 0 1 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Odd Grenland søndag kveld. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Fagermo lettet etter at Odd overvant FFK-spøkelse

Håvard Storbæk sørget for at Odd tok sin første borteseier mot Fredrikstad i Tippeliga-sammenheng.

Fredrikstad - Odd Grenland 0-1 (0-1)

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Fredrikstad Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Odd Grenland vant fortjent 1-0 borte mot et tamt Fredrikstad-lag søndag. Seieren var gjestenes første borte mot østfoldingene i Tippeliga-sammenheng.

Simen Brennes erstatter, Håvard Storbæk, scoret kampens eneste mål etter halvspilt førsteomgang.

I andreomgang var gjestene nære ved å doble ledelsen, men verken Jone Samuelsen eller Magnus Myklebust maktet å sette ballen i mål da de fikk sjansen alene med keeper Lasse Staw.

Odd klatret dermed til en 12. plass på tabellen, mens Fredrikstad falt ned på en tiendeplass.

Se kampreferat øverst i artikkelen!

Fagermo: – En lettelse
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var svært lettet etter kampen, og mente at laget burde ha gjort seieren større.

– Vi spilte veldig bra de første 25 minuttene, men så dabber vi litt av etterhvert. I andreomgang spiller vi veldig godt defensivt, og jeg tror knapt Fredrikstad skaper en stor målsjanse, sier en fornøyd Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Fagermo etter kampen

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!

Aune: – Skal vinne her hjemme uansett
– Odd får et dødballmål, og det gjør at vi ikke får den selvtilliten og flyten som vi trenger. Bortsett fra det synes jeg ikke at Odd har så mye å by på bortsett fra dødballer, sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Aune etter kampen

Fredrikstad startet kampen med en rekordung midtbanefirer, med blant andre Etzaz Hussain (18), Khalifa Jabbie (18) og Simen Rafn (19), men Aune mener ikke at det var noe av grunnen til at vertene tapte kampen.

– Sånn er det, og det er de vi har tilgjengelig nå. Vi er preget av noen skader og karantener, men det er ingen unnskyldning. Vi spiller på hjemmebane og vi skal vinne kamper her uansett, legger han til.

Brenne-erstatter ordnet ledelse
Kampen åpnet jevnt, og ingen av lagene maktet å skape de virkelig store målsjansene de første 20 minuttene.

Men etter 21 minutter fikk Odd corner. Etter litt klabb og babb inne i boksen, ramlet ballen til slutt ned hos Håvard Storbæk, som flikket ballen forbi Fredrikstad-keeper Lasse Staw.

Storbæk kom inn på Odd-laget før dagens kamp, etter at landslagsspiller Simen Brenne pådro seg rødt kort i forrige kamp borte mot Lillestrøm.

Se intervju i TV 2 Play: Tarik Elyounoussi mener Odds vinnermål burde vært annulert

Tamt FFK
Scoringen til Odd vekket hjemmelaget, og like etter forsøkte Tarik Elyounoussi seg med et farlig skudd. Avslutningen fra angriperen suste en drøy meter over tverrliggeren.

Et uvanlig tamt FFK slet med å skape sjanser mot gjestene fra Skien, og verken Tarik Elyounoussi eller Ruud Tveter klarte å sette sitt preg på kampen. Fem minutter før hvilen fikk Ruud Tveter sin største mulighet i kampen, men i likhet med spisspartnerens mulighet tidligere i omgangen, gikk avslutningen over tverrliggeren.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-1, men til tross for få Fredrikstad-sjanser kunne ikke Odd føle seg trygge. Før denne runden var skienslaget nemlig det laget i Tippeligaen som hadde sluppet inn flest mål etter hvilen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Store kontringssjanser
Et mer offensivt Fredrikstad-lag kom ut på banen etter pause, men fikk det vanskelig mot Odd som hadde flyttet laget lengre bak på banen for ha kontroll på vertenes hurtige og tekniske angripere.

Det høye presset fra hjemmelaget åpnet for kontringer for Odd, og ti minutter ut i omgangen burde Jone Samuelsen ha doblet ledelsen for gjestene. Den tidligere Viking-spilleren fikk med seg ballen på midtbanen, og fikk fri bane innover på FFKs banehalvdel.

Helt alene mot vertenes keeper avsluttet Samuelsen svakt tre meter til side for mål.

– Vi har slitt litt med ineffektiviteten så langt denne sesongen. Vi har en del store sjanser som vi bommer på, men vi håper at med denne seieren her så kommer selvtilliten som fører til at vi setter de store sjansene, sier Odd-spiss Frode Johnsen til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Frode Johnsen etter kampen

Like før slutt var det Magnus Myklebust sin tur til å komme alene med Staw, men den tidligere Lillestrøm-spilleren maktet ikke å overliste den unge keeperen.

I et siste desperat forsøk på å sikre seg poeng sendte Fredrikstad opp stopper Raio Piiroja på topp i sluttminuttene, men estlenderens muskler og hodestyrke hjalp ikke for hjemmelaget.

Odd kunne derfor juble for sin første seier borte mot Fredrikstad siden 1992.

Slik startet lagene:

Fredrikstad (4-4-2): Lasse Staw - Christian Gamboa, Jørgen Horn, Raio Piiroja, Joachim Thomassen - Simen Rafn, Etzaz Hussain, Khalifa Jabbie, Mads Hansen - Alexander Ruud Tveter, Tarik Elyounoussi.
Odd Grenland (4-3-3): André Hansen - Steffen Hagen, Morten Fevang, Torjus Hansén, Paul Addo - Håvard Storbæk, Magnus Lekven, Tommy Svindal Larsen - Magnus Myklebust, Frode Johnsen, Jone Samuelsen.