Christina Vukicevic må vinne i lag EM søndag hvis Norge skal rykke opp fra 2. divisjon til superligaen. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Christina Vukicevic må vinne i lag EM søndag hvis Norge skal rykke opp fra 2. divisjon til superligaen. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)

Vukicevic og Ndure må vinne i lag-EM

Norge holder tredjeplassen, men tåler ingen feiltrinn i kampen om opprykk til friidrettens superliga

Se lag-EM i friidrett på tv2sumo.no fra kl. 14.30

IZMIR (TV2 Sporten): Humøret i den norske leiren var på topp etter en meget god dag i går. Da fikk friidrettslandslaget en knallstart med uventet gode resultater av Stine Tomb og Eivind Henriksen. I dag har Norge på papiret sine svakeste øvelser først. Dermed er de helt avhengige av gode resultater fra stjernene.

- De beste må levere for at vi skal greie det, sier sportssjef Ronny Nilsen.

Møter europamesteren
Christina Vukicevics er først ut på korthekken. Hun har klart bedre årsbeste enn sin tyrkiske rivalinne, europamesteren Nevin Yamit, men den tyrkiske jenta har bedre personlig rekord, og løper på hjemmebane i Izmir.

Les også: Jaysuma Ndure: – Vi rykker opp

- Det blir en hard kamp. For meg betyr ikke tiden så mye. Det viktigste er å vinne. Alt jeg gjør nå fram mot VM, er egentlig bare trening, sier Vukicevic til TV 2 Sporten.

Disse bør på pallen
I tillegg til Vukicevic som løper klokka 15.35, bør følgende utøvere komme på pallen for at Norge skal rykke opp:

* Ingvill Måkestad Bovim (1500 meter), kl 15.55
* Bjørnar Ustad Kristensen (3000 meter hinder), kl 16.05
* Jaysuma Ndure (200 meter), kl 16.43
* Margrethe Renstrøm (lengde), kl 16.50
* Ezinne Okparaebo (200 meter), kl 16.59
* Karoline Bjerkeli Grøvdahl (5000 meter), kl 17.10

Les også: Larsåsen finner ikke rett stav

Ndure løper 400 meter
Hvis det står om noen få poeng om opprykk, kommer trolig også Jaysuma Ndure til å løpe den avsluttende stafetten på 4x400 meter.

- Jays har løpt noen gode 400 metere på trening. Han er en lagspiller, og har sagt seg villig til å stille opp. Vi får se det an mot slutten av dagen, sier sportssjef Ronny Nilsen.