Viking-spiller scoret da Island sendte Danmark ut av U21-EM

Vertsnasjon Danmark tapte 1-3 for Island i siste gruppekamp og er ute av U21-EM i fotball.

Birkir Bjarnason (t.v.) scoret ett av målene da Island slo Christian Eriksen og resten av det danske laget 3 1 i U21 EM lørdag. (Foto: DRESLING JENS/Ap)

Danmark hadde som mål å nå semifinalen, men røk allerede ut i gruppespillet.

Viking-spilleren Birkir Bjarnason scoret ett av målene for islendingene, som tok en overraskende seier. De danske spillerne skapte mange sjanser, men klarte kun å overliste keeperen én gang.

Etter en målløs første omgang ga Kolbeinn Sigthorsson Island ledelsen etter 58 minutter, mens Bjarnason la på til 2-0 rett etter. Bashkim Kadrii reduserte ni minutter før full tid og ga danskene nytt håp, men på overtid gjorde Hjörtur Valgardsson 3-1 for Island.

Sveits vant gruppe A etter 3-0-seier over Hviterussland lørdag. Admir Mehmedi ga sveitserne en tidlig ledelse fra straffemerket, og samme mann økte til 2-0 like før pause. Frank Feltscher sørget for 3-0 på overtid.

Likevel kunne også hviterusserne juble for avansement til semifinale. Hviterussland, Island og Danmark endte alle på tre poeng og med 3-5 i målforskjell, men førstnevnte gikk videre på innbyrdes oppgjør. (©NTB)