Bjarte Myrhol (Foto: RONALD WITTEK/Afp)
Bjarte Myrhol (Foto: RONALD WITTEK/Afp)
Ivan Cupic (Foto: MARIUS BECKER/Afp)
Ivan Cupic (Foto: MARIUS BECKER/Afp)

Myrhol & co. tildelt wild card-plass i Mesterligaen

Rhein-Neckar Löwen er ett av fire lag som får kjempe om den siste plassen til neste sesongs Mesterliga-kvalifisering.

Rhein-Neckar Löwen får mulighet til å kvalifisere seg for Mesterligaen neste sesong.

Fem lag kjempet om fire wild card-plasser: Rhein-Neckar Löwen (Tyskland), BM Valladolid (Spania), Dunkerque HB (Frankrike), Skjern Håndball (Danmark) og Targi Vive Kielce (Polen).

Rhein-Neckar Löwen ble nemlig bare nummer fire i Bundesliga. Stian Vatnes Füchse Berlin gjorde en eventyrlig sesong, og havnet på 3. plass. Vatne legger for øvrig opp etter denne sesongen og flytter hjem til Molde.

LES: Vatne snøt Myrhol og Lund for mesterligaplass

Danske Skjern ble i dag veiet og funnet for lett.

De fire lagene som får tildelt wild card-plassene skal spille et gruppespill der kun vinneren får delta i høsten Mesterliga-kvalik.

Rhein-Neckar Löwen er ikke ukjent med å ta kjøkkenveien inn i Mesterligaen. Også i fjor kom Myrhol & co. seg til Mesterligaen på wild card-kvoten.

LES: Sjekk dette fantastiske kantskuddet
LES: Hva gjør du her, Lijewski?

Köln blir Mesterliga-hovedstad
Lanxess Arena i Köln har på kort tid etablert seg som stedet å være når det drar seg til i Mesterligaen i håndball for herrer.

Finalehelgene i 2010 og 2011 har vært så godt gjennomførte at EHF bestemt at også finalen i 2012 skal spilles i den tyske storstuen.

Forrige sesong vant Barcelona Mesterliga-finalen etter en imponerende 27-24-seier mot Ciudad Real. Barça ble dermed den første klubben til å vinne Mesterligaen i håndball og fotball samme sesong.

LES:Barcelona vant sin andre mesterligatittel på to dager

Bjarte Myrhols og Børge Lunds Rhein-Neckar Löwen kjempet tappert i semifinalen, men måtte se seg slått av det katalanske storlaget.