Else Kåss Furuseth (Foto: HEIKO JUNGE)
Else Kåss Furuseth (Foto: HEIKO JUNGE)

– Jeg visste ikke at jeg var lesbisk før et kvarter før jeg sto fram

«Torsdag kveld»-komikeren tok avsløringen på direkten.

«Torsdag kveld fra Nydalen»-programleder Else Kåss Furuseth er blitt kåret til «Årets romeriking» av avisen Romerikes Blad, og i den anledning har komikeren latt seg intervjue av lokalavisen.

Stod fram på scenen

Her snakker Else om sitt vennskap til komikerkollega Morten Ramm, om hvordan hun er privat, og om den gang hun sto fram som lesbisk på scenen for to år siden. Det var under showet «Blymandags sommershow» på Støperiet i Tønsberg at hun lettet på sløret:

– Når jeg først var i Tønsberg føltes det naturlig å ta en Sturla, sa Else til «God kveld Norge» den gang. Sturla Berg-Johansen sto som kjent fram som homofil i eget show.

Les mer: TV2-programleder står fram som lesbisk

Visste det ikke selv

Til Romerikes Blad forteller Else nå at hun selv ikke var klar over at hun var lesbisk.

– Jeg synes ikke det var noe jeg følte jeg måtte fortelle. Det var imidlertid naturlig å dele det, etter som jeg synes det var gøy. Og det var gøyalt. Humoren gikk mest på min mangel på selvinnsikt. Jeg visste ikke at jeg var lesbisk selv før et kvarter før jeg sto fram, forteller hun.

– Humor er viktig

På spørsmål om hvorvidt det er vanskelig å finne en kvinnelig partner, svarer Else følgende: – Humor er selvfølgelig viktig i et forhold, men det er ikke noe jeg setter opp på en kriterieliste. Uansett, jeg synes ikke humor handler så mye om kjønn. Latter er latter.

Les også: Se Else Kåss Furuseths fantastiske lesbevideo