Kurt Asle Arvesen (Foto: TV 2)
Kurt Asle Arvesen (Foto: TV 2)

Arvesen: – Blir inspirert av at mange vil se meg i Touren

Kurt Asle Arvesen er smigret av norske sykkelfans store interesse.

Kurt Asle Arvesen venter - sammen med svært mange norske sykkelfans - i spenning på om han får plass på Skys Tour de France-lag.

Avgjørelsen blir tatt først på søndag, og eresfjordingen innrømmer at han merker veldig stor pågang og interesse fra både journalister og sykkelfans.

– Det er veldig mange som er opptatt av om jeg får sykle Tour de France eller ikke. Men det er bare hyggelig å vite at mange norske sykkelfans ønsker å se meg der. Jeg blir inspirert av det, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia
Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år

På sin egen blogg på tv2.no utdyper veteranen dette poenget i sitt siste innlegg.

– Det er vel ikke egentlig Sveits rundt det dreier seg om for tiden? Sykkelinteresserte nordmenn virker langt mer opptatt av det som kommer etterpå, skriver han.

– Det alle snakker om nå er Tour de France. Det er liten tvil om at det er det som gjelder, og Sveits rundt blir bare en parentes i forhold. Hvem som kjører og hvem som blir hjemme får vi vite neste uke, påpeker Arvesen.

Les også: Team Sky-sjef: – Er en tøff beslutning
Les også: Arvesens håp om Tour de France-deltakelse stiger

36-åringen har meldt om gryende Tour-form hele den siste uken, og bruker fotballterminologi for å forklare den gode trenden.

– Det er helt klart mer lystbetont å gjøre en jobb inn mot de avgjørende kilometerne av rittene. I stedet for å bli «svidd av» tidlig, er jeg med inn mot finalen. Med en fotballmetafor kan du si at jeg har blitt flyttet opp fra forsvaret til midtbanen, og det hjelper på motivasjonen, skriver Arvesen.

PS! Arvesen har ikke deltatt i Touren siden 2009, da han måtte stå av med brukket kragebein etter den 10. etappen.