Petter Solberg. (Foto: Francisco Seco/Ap)
Petter Solberg. (Foto: Francisco Seco/Ap)

Solberg leder i Hellas

Petter Solberg vant fire av dagens seks fartsprøver i Rally Akropolis og er i tet etter første dag.

Nordmannen var nest raskest på gårsdagens shakedown. Da selve rallyet startet fredag formiddag koblet verdensmesteren fra 2003 for alvor inn turboen.

Solberg vant SS1 knepent, halvsekundet foran finske Jari-Matti Latvala, men på den 39 kilometer lange andreprøven knuste han konkurrentene med over 20 sekunder. Også på SS3 og SS4 var Spydeberg-ekspressen raskest, før han måtte bite i gresset for franske Sébastien Ogier på SS5, men ikke med mer enn 1,4 sekunder, og også da var han raskere enn Latvala.

På fredagens sjette og siste fartsprøve fikk finnen problemer med bilen, mens Loeb tok sin første seier, like foran Solberg.

Østberg kjørte ut
Loeb er på andreplass sammenlagt, men slet med elektronikktrøbbel tidlig på dagen og er hele 51,6 sekunder bak Solberg etter første dag. Mikko Hirvonen innehar tredjeplassen foran Ogier.

Mads Østberg lå på sjetteplass da han kjørte av veien på fjerde prøve - dermed overtok lederens storebror Henning den plassen på lista, og rykket opp til femte etter Latvalas problemer. Avstanden opp til Petter er ett minutt og 43 sekunder.

LES: Hamilton testet NASCAR-bil

Får en utfordring lørdag
Petter Solberg var femtemann på veien på rallyets første dag, men med sammenlagtledelse foran lørdagens prøver skal han kjøre først, og det kan bli en utfordring. Rally Akropolis går nemlig for det meste på grus, men Solberg ville likevel ikke kjøre taktisk for å få et godt utgangspunkt andre dag.

– Jeg er her for å slåss, ikke for å spille et spill om startposisjon, sier Solberg til rally-VMs nettsider.

Klarer Solberg å vinne i Hellas, vil det bli hans første WRC-seier siden 2005.

Rally Akropolis fortsetter med sju fartsprøver lørdag og fem søndag.