jenssenogfjeldWEB (Foto: Julie Victoria Østengen)
jenssenogfjeldWEB (Foto: Julie Victoria Østengen)

Jenny Jenssen og Steinar Fjeld synes Jens Stoltenberg fortjener en regntung sommer

... mens Jenny helst ville strandet på en øde øy med Erna Solberg.

1. Hva er ditt beste ferieminne?

Steinar: Det må være når jeg fisket min første fisk. Jeg var 4 år, og var med onkelen min ut i båt og fisket. Og jeg fisket og fisket, men fikk ikke en eneste fisk på kroken. Så gikk onkelen min bak båten og sa til meg at han skulle lokke på fisken. Og så fikk jeg en fisk på kroken, og ble kjempeglad. Det var først lenge etterpå at jeg skjønte at han hadde satt fisken på kroken for meg.

2. Hva slags forhold har du til sommeren?

Jenny: Jeg kommer fra Nord-Norge, og der er det jo oftere dårlig vær enn fint vær om sommeren. Men av en eller annen merkelig grunn så husker jeg bare de med godt vær. Jeg forbinder sommeren med sommerforelskelse og turnétid. Jeg har turnert om somrene helt siden jeg var 11 år. Før jobbet jeg hele sommeren, og var på turné fem uker i strekk. Nå legger jeg opp til å jobbe litt mindre. Jeg har blitt vant til å jobbe når alle andre har fri, og at lørdag er på mandag. Min lille datter på 4 år har skjønt opplegget, så når mandagen kommer spør hun: «Får jeg lørdagsgodteri i dag?»

3. Hvilket sommerminne ville du helst vært foruten?

Jenny: Mitt verste sommerminne er fra da jeg var på campingtur i Botnvika. Faren min hadde stått i to døgn og proppet bilen full av bagasje. Da vi skulle dra, pissregnet det, og etter 4 kilometer røyk viftereima. Det er en ferietur jeg godt kunne vært foruten ...

4. Hva er dine planer for ferien?

Steinar: Jeg har et lite småbruk utenfor Kongsvinger, hvor jeg pleier å tilbringe sommeren. Der er det en blomstereng, dyr og et vann – det er sommer for meg. Jeg har på en måte to somrer, for jeg har et hus i Thailand. Så om vinteren har jeg en måned sommer der også.

5. Hvem ville dere gitt en kald dusj i sommer?

Jenny: Den ville jeg gitt til alle de som ikke støtter opp under frivillige organisasjoner. Hjertet mitt blør for dem som blir oversett.

Steinar: Jeg må si meg enig der. Men hvis jeg kan være litt humoristisk, så kunne jeg godt gitt den til Jenny. Hun er så høyt oppe hele tiden, så hun kunne trengt å kjøle seg ned litt. Hun har en unik evne til å se det positive i ting.

Jenny: Dersom jeg sitter på bussen om morgenen, og det ikke er en jævel som trekker på smilebåndet, så deler jeg ut et smil til noen, og da får jeg som regel et smil tilbake.

Steinar: Det skjønner jeg ikke hvordan du får til. Når jeg sitter på bussen klokken syv om morgenen og folk er kjempetrøtte og potte sure, så tror jeg ikke det hadde hjulpet om jeg hadde smilt til dem, for å si det sånn ...

6. Hvem ville dere delt en flaske vin med i sommer?

Jenny: Får jeg bare en vinflaske å dele med noen? Jeg kunne delt mange med Steinar ... med begge våre ektefeller til stede, selvfølgelig! Vi kan drikke flere kasser med vin.

(Steinar nikker.)

7. Hvor viktig er sommerværet for deg?

Steinar: Jeg er veldig avhengig av været om sommeren. Jeg planlegger ferien min etter hvor det er fint vær. Dersom det regner 3 uker sammenhengende de ukene jeg har tatt ferie, flyr katta på veggen fordi den ikke får tisset ute.

Jenny: Har den ikke tissekasse?

Steinar: Jo da, men den trives mye bedre når den kan være mye ute.

8. Hva er ditt favorittferiested?

Jenny: Det er Gran Canaria. Der har de alt! Det er barnevennlig, og så er det stabil temperatur der.

Les også: Kroatia-frelst programleder

9. Hva slags musikk hører dere helst på om sommeren?

Steinar: Alt annet enn danseband. Hehe. Jeg hører faktisk ikke så mye på musikk om sommeren. Jeg lever av å spille og å høre på musikk, så om sommeren synes jeg det er kjempedeilig å bare nyte stillheten. Høre gresshoppene synge i gresset og vinden blåse i trærne.

Jenny: Etter at jeg var med i Maestro, så har jeg fått øynene opp for klassisk musikk. Når jeg hører på musikkstykkene Mozart komponerte for 200 år siden, så føler jeg at jeg er en del av noe hellig. Da går det et grøss nedover ryggen på meg. Ellers går det mye i barnemusikk. Jeg og datteren min hører mye på Knutsen og Ludvigsen, sånne ting.

10. Klarer dere å koble helt av fra jobb om sommeren?

Steinar: Vi musikere jobber jo som regel om sommeren, men det er egentlig helt greit. Vi har jo litt spesielle jobber, men folk i andre yrker har jo vel så spesielle yrker. Det er jo for eksempel mange andre som jobber skiftarbeid, folk som jobber på sykehus og gamlehjem, for eksempel. Det gjør ikke meg noe å jobbe litt om sommeren, jeg synes at jeg har en kremjobb!

Jenny: Ja, vi er tyvheldige!

Les også: – Dansebandstempelet har vært ødeleggende

Les også: Jenny Jenssens datter Tilje(4) blir brudepike

Jenny Jenssens datter Tilje (4) skal være brudepike når Jenny og mannen Tor Søreng i sommer gifter seg for tredje gang.  (Foto: Tor Søreng/Pinadø, © Pinadø)
Jenny Jenssens datter Tilje (4) skal være brudepike når Jenny og mannen Tor Søreng i sommer gifter seg for tredje gang. (Foto: Tor Søreng/Pinadø, © Pinadø)

TOLV KJAPPE SPØRSMÅL

11. Sjø eller fjell?

Jenny: Sjø.

Steinar: Fjell.

12. Ipad eller avis?

Begge: Avis.

13. Solfaktor 5 eller 50?

Begge: 5.

14. Vin eller øl?

Begge: Vin.

15. Strand eller storby?

Begge: Strand.

16. Hytte eller båt?

Jenny: Båt.

Steinar: Hytte.

17. Sjokolade- eller jordbæris?

Jenny: Jordbæris. Hmm. Men jeg elsker sjokoladeis også.

Steinar: Jordbæris.

18. Norge- eller utenlandsferie?

Begge: Norgesferie.

19. Facebook eller twitter?

Begge: Facebook.

20. Utenom deres egne familier, hvem ville dere strandet på en øde øy med?

Jenny: Erna Solberg. Henne skulle jeg likt å møtt i et debattprogram.

Steinar: Paul McCartney.

Jenny: Ja men/Jammen han har ikke tid til deg nå. Han er jo nyforlovet.

Steinar: Ja, men nå kunne jeg jo velge fritt, ikke sant? Da kunne vi sittet på øyen, og Paul kunne fortalt meg Beatles-historier.

Jenny: Vi kunne godt strandet på hver vår øy, så kunne vi ropt over til hverandre. Også kunne jeg og Erna hørt på Beatleslåtene dere spilte.

21. Hvem fortjener en regntung sommer?

Steinar: Jens Stoltenberg. Jeg er møkka lei alle løftebruddene hans. Han har begått et svik mot dem som har bygget opp landet vårt, og da mener jeg pensjonistene.

Jenny: Enig. Nok er nok.