Mitsubishi Carisma, illustrasjonsbilde
Mitsubishi Carisma, illustrasjonsbilde

Mitsubishi Carisma: Bedre bil til 20 000 kroner skal du slite med å finne

Les hvorfor her:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Vurderer å kjøpe en Mitsubishi Carisma, med automatgir, 1998 som har gått 198000 km. Noe å si om den?

Benny svarer:

Heisann.

Mitsubshi Carisma er som Mitsubishi flest – veldig gode biler, men den går ofte for å være litt traust og kjedelig (for å si det pent...), men bilen blir jo ikke dårlig av den grunn!

Det finnes massevis av Carisma-er til salgs, og du får biler fra under 10 000 kroner og oppover. For å få en hel, pen i noenlunde god stand tror jeg nok at det lønner seg å legge minimum 20 – 25 000 kroner i det. Det er vel omtrent det du skal betale foren 1998-modell.

Vil ikke tro at de som skal selge disse akkurat blir nedringt, så her bør du absolutt kunne forhandle litt på pris også.

Som nevnt er Carisma gode biler. Men selv gode biler kan få noen skavanker etter 12 – 13 år og 200 000 km. Sjekk automatkassa – at den girer pent og rykkfritt og at oljen på den er rød og frisk og ikke er brun og lukter svidd.

På biler med manuelt gir er det ofte litt plunder med giroverføringer. Forfjærene kan knekke ellers så er det slitedeler som kuler og ledd i forstillingen og bremser du bør sjekke litt nøye.

Registerreima skal byttes på 90 000 km om jeg ikke husker feil, så sjekk at den er noenlunde fersk. Servicehistorikk og EU-kontroll er også ting du bør sjekke opp.

Er dette i orden – så mener jeg at noen særlig bedre bil enn en Mitsubishi Carisma til 20 - 25 000 kroner skal du slite med å finne.

Men ikke forvent at den lokale rånegjengen på bensinstasjonen tar ”bølgen” når du kommer med den, for dette er mann med hatt-bil.

Lykke til!

Les også: Er dette verdens kjedeligste bil?

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: