Phil Mickelson (Foto: SHAUN BEST/REUTERS)
Phil Mickelson (Foto: SHAUN BEST/REUTERS)

Mickelson truer Woods på lønnstoppen

Tiger Woods er i ferd med å miste grepet på toppen av lønnstronen for idrettsutøvere. Golfikonet pustes i nakken av rivalen Phil Mickelson.

Woods topper den årlige lønnsundersøkelsen til det anerkjente magasinet Sports Illustrated for åttende år på rad, men forspranget til konkurrentene er kuttet kraftig.

Topper fremdeles
I årets undersøkelse har inntektene til Woods sunket med 31 prosent. Han tjente 62,3 millioner dollar (347 millioner kroner), mens Mickelson følger like bak med 61,2 millioner.

Woods mistet en rekke sponsorer etter at utroskapsskandalen ble kjent i 2009. De siste to sesongene har han også slitt mye med skader.

Magasinet har lagd én liste for de 50 mesttjenende amerikanske idrettsutøverne og en annen for de 20 beste internasjonale utøverne.

James følger etter
På den amerikanske listen følger LeBron James (basketball) med 44,5 millioner, Peyton Manning (amerikansk fotball) med 38 millioner og Alex Rodriguez (baseball) med 36 millioner.

Den sveitsiske tennisstjernen Roger Federer topper den internasjonale listen og er nummer tre totalt med 52,8 millioner, mens hans inntekter har sunket med 14,5 prosent.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2