I Einar Gelius' nye bok «Det er håp i de foldede hender» tar han for første gang et oppgjør med kritikerne av boken «Sex i Bibelen». (Foto: Roald, Berit)
I Einar Gelius' nye bok «Det er håp i de foldede hender» tar han for første gang et oppgjør med kritikerne av boken «Sex i Bibelen». (Foto: Roald, Berit)

Einar Gelius: – Jeg har hatt psykologhjelp

Oppstyret rundt «Sex i bibelen» har gått hardt inn på Gelius og barna hans.

Torsdag lanserte Einar Gelius sin nye bok «Det er håp i de foldende hender». Som «God kveld Norge» tidligere har omtalt, går den tidligere presten hardt ut mot sine kritikere i boka, og nå innrømmer Gelius at oppstyret rundt skandaleboka «Sex i bibelen» har gått hardt inn på ham.

Se «God kveld Norges» intervju med Einar Gelius og sønnen Jacob i videovinduet øverst i saken.

Gikk til psykolog

– Jeg har hatt psykologhjelp for å bearbeide noen av opplevelsene. Kanskje ikke en depresjon, men jeg har svingt veldig. Jeg vil kalle det en sorgprosess med fortvilelse og sinne. Nå er jeg mer forsonet med det, sier han til Dagbladet.

Gelius som nå flytter «hjem» til Arendal, innrømmer også at det har vært en tøff tid for hans to barn, Inger Marthe og Jacob.

– Jeg er kjempestolt over å ha gitt ut «Sex i bibelen». Det er klart det har vært tøft å se pappaen sin i avisa nesten hver eneste dag. Det med sex og foreldre er ikke enkelt. Barna har hatt det tøft akkurat som meg, sier han.

Sønnen ble sint

Da «God kveld Norge» intervjuet Gelius og sønnen Jacob i vinter fortalte sønnen om tiden etter bokutgivelsen.

– Det som gjorde at jeg kanskje ble sint er vel det at tidligere har slike utspill kun utover han, men når det da går ut over familien også, er det kanskje noe man må tenke litt nøyere gjennom,sa Jacob.

– Jeg skjønner godt at de både har vært sinte og lei seg, svarte Einar Gelius.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Geliuss
Geliuss

Les også: Bjørn Eidsvåg langer ut mot bokaktuelle Einar Gelius

Tar sexoppgjør

I den nye boken får flere av Gelius` største kritikere svar på tiltale etter kritikken av hans forrige bok.

Bjørn Eidsvåg, Hilde Hummelvoll, Trond Giske, Valgjerd Svarstad Haugland, Sunniva Gylver, Gunnar Stålsett og Ole Christian Kvarme får alle gjennomgå. Alle mest de to sistnevnte.

«Jeg opplevde det som uverdig og skittent av min arbeidsgiver at gamle saker- som for lengst burde vært opp- og avgjort - ble trukket frem og brukt mot meg«, skriver Gelius i boken.

Les mer: Kjendisprest oppfordrer til bruk av porno og onani