Alt tyder på at David de Gea skal erstatte Edwin van der Sar i Manchester United. (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)
Alt tyder på at David de Gea skal erstatte Edwin van der Sar i Manchester United. (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)

Forlan: – De Gea ligner på Van der Sar

Men Diego Forlan tror språket kan bli en utfordring for keeperen.

David de Gea blir etter alle solemerker Manchester Uniteds neste førstekeeper, og lagkamerat i Atletico Madrid, Diego Forlan, er sikker på at 20-åringen kan bli blant de beste i sin posisjon.

– Det er ingen tvil om at David kommer til å bli en veldig god spiller, for han har talentet. Han er høy, sterk til å plukke innlegg, er en god skuddstopper og er flink til å distribuere ballen. Han er nok lik Van der Sar på mange måter. Selv om han er ung, sprer han trygghet til forsvarerne sine, sier Forlan til BBC.

Les også:Han blir verdens nest dyreste keeper

Forlan har selv en fortid på Old Trafford, men mener at tilværelsen blir en helt annen for den unge målvakten.

– Du vet aldri sikkert om en spiller kan tilpasse seg livet i et nytt land før han kommer dit. Det er sant at jeg også var ung da jeg kom til United, men du kan ikke sammenligne situasjonene. Jeg kunne språket og hadde allerede forlatt landet mitt, siden jeg dro til Independiente da jeg bare var 19 år gammel. Det var ikke et så stort steg for meg å dra til United, sier spissen, som kom til England som 22-åring.

Snakker ikke engelsk

De Gea snakker ikke engelsk, noe som kan bli en utfordring hvis han skal stå bakerst hos Premier League-mesterne.

– David er fra et lite sted utenfor Madrid, og har vært hos Atletico siden han var veldig ung. Han snakker ikke et annet språk enn spansk. Det hjelper imidlertid at han tar med seg kjæresten og familien sin.

Les også:David De Gea klar for Manchester United

Forlan har lite negativt å si om tiden i England - selv om han ikke var overbegeistret for klimaet i Manchester.

– Jeg har fortalt ham at Manchester United er et flott sted å få erfaring som spiller, og at jeg hadde en fin tid der. Manageren og støtteapparatet er fantastiske, og fansen var alltid støttende - selv da jeg ikke scoret mål. Jeg fikk meg noen gode venner og tilpasset meg greit. Været var kanskje ikke alltid som jeg ønsket, men jeg fikk en fin erfaring.

– David har virkelig lyst til å gå til United, det er det ingen tvil om. Han har lyst på den utfordringen og erfaringen. United er en av de største klubbene i verden, og det er ikke mange spillere som får muligheten til å dra dit, sier Forlan.