Mostafa Abdellaoue (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Mostafa Abdellaoue (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)

Serieleder Tromsø skaffet seg luke til konkurrentene

Mostafa Abdellaoue scoret det eneste målet da Tromsø møtte Lillestrøm på Alfheim torsdag.

Tromsø - Lillestrøm 1-0

Alfheim/Bergen (TV 2 Sporten): 1-0-seieren mot Lillestrøm torsdag sørget for at Tromsø skaffet seg en luke på toppen av Tippeligaen.

Tromsø var stort sett best gjennom hele kampen, og vant fortjent selv om Lillestrøm hadde et par gode muligheter til å score.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi dro i land en seier i dag. Det var den første kampen etter ferien, og jeg var litt spent på den, sier Per-Mathias Høgmo til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Per-Mathias Høgmo
TV 2 Play: Se hele intervjuet med Henning Berg

Lillestrøm-trener Henning Berg var ikke imponert over eget lag etter kampen, men synes at de hadde nok sjanser til å fortjene et mål.

– Vi gjorde ikke noen stor kamp i dag. Vi kan spille bedre enn det vi gjorde, men likevel har vi mer enn nok sjanser til å score mål, sier Berg.

Heldig Mos scoret
I en sjansefattig førsteomgang på Alfheim var det Tromsø som spilte best, og etter en halvtime gikk de opp i ledelsen mot Lillestrøm.

Mostafa Abdellaoue var litt heldig som fikk ballen etter en dårlig Lillestrøm-klarering. Han snudde seg og sendte i vei et hardt skudd som snek seg forbi Stefan Logi Magnusson i LSK-målet.

– Det føltes utrolig deilig. Det var en hard kamp, og når jeg fikk ballen der var det bare å klinke til, sier Mos til TV 2 Sporten.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Etter scoringen hadde Lillestrøm et par gode muligheter til å utligne før pause, men Anthony Ujah klarte ikke å overliste Marcus Sahlman.

TV 2 Play: Se flere intervju og reaksjoner etter kampen

Stolpeskudd for Lillestrøm
Ruben Yttergård Jenssen fikk en stor sjanse til å doble ledelsen for Tromsø ti minutter etter hvilen. Thomas Drage sendte i vei et skudd som ble reddet av Stefan Logi Magnusson. Yttergård Jenssen skulle bare sette returen i mål, men brukte for mye kraft og sendte skuddet til side for stolpen.

Nicolay Solberg fikk sin første kamp fra start for Lillestrøm og kunne fort blitt målscorer for bortelaget. Men 19-åringen traff bare stolpen på skuddet fra distanse. Like etterpå ble han byttet ut med Arild Sundgot.

Nesten selvmål
Lillestrøm-forsvarer Steinar Pedersen var også nær ved å score, men i feil mål. Tilbakespillet mot Stefan Logi Magnusson var på vei mot nettet, men den islandske keeperen klarte å nå frem til ballen og slå den ut til hjørnespark.

Det ble ikke flere mål på Alfheim. Dermed kan Tromsø juble for en luke på to poeng ned til Molde som ligger på andreplass i Tippeligaen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Slik startet lagene:
Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman - Tom Høgli, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad - Remi Johansen, Serigne Modou Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage - Mostafa Abdellaoue, Sigurd Rushfeldt.

Lillestrøm (4-4-2): Stefan Logi Magnusson - Karim Essediri, Frode Kippe, Pål Andresen, Steinar Pedersen - Nicolay Solberg, Espen Søgård, Ruben Gabrielsen, Lars Kristian Eriksen - Fredrik Gulbrandsen, Anthony Ujah.