madeleine (Foto: Mehdi Taamallah, © MT)
madeleine (Foto: Mehdi Taamallah, © MT)

Vil avsløre sannheten om prinsesse Madeleine

Kort tid etter skandalebøkene om kong Carl Gustaf.

– Prinsesse Madeleine er en blyg kvinne som ikke trives i rampelyset, sier Laura Ala, journalisten og forfatteren bak den første boken om svenskeprinsessen til Hufvudstadsbladet.

Prinsessen er lenge blitt knyttet til ord som moteprinsessen og partyprinsessen.

I boken, som lanseres i disse dager, får vi tydeligvis bli kjent med helt andre sider av Madeleine.

– Hun er sta

Forfatteren har ikke intervjuet prinsessen selv, men har benyttet seg av en rekke kilder som står henne svært nær, deriblant kongevennen Herman Lindqvist og Maddes ridelærer Ann Liwing.

– Nytt for meg var hvor blyg prinsessen er. Samtidig er hun sta og selvstendig. Hun vil gå sine egne veier, sier forfatteren.

Nytt for forfatteren var det også at Madeleine lenge var en dyktig rytter. Det skal ha vært presset fra mediene som satte en stopper for hennes store talent.

– Stallen var lenge hennes frisone, men da journalistene begynte å dukke opp, så sluttet hun, sier Ala.

Les også: Prinsesse Madeleine får millionerstatning

Tilbaketrukket

Etter bruddet med forloveden Jonas Bergström i fjor vår, flyttet Madeleine til USA.

Her jobber hun for World Childhood Foundation, en veldedighetsorganisasjon grunnlagt av moren, dronning Silvia.

Herman Lindqvist sier i boken at prinsessen trolig ikke flytter tilbake til Sverige, da det er for lite for henne. Han sier også, ifølge Hufvudstadsbladet, at Madeleine beundrer søster Victorias sosiale antenner, da hun selv er mer tilbaketrukket.

Les også: Madeleine nekter å dra hjem

Skandalepappa

Hvorvidt boken om prinsesse Madeleine vil skape like mye blest som da boken om kong Carl Gustaf, «En motvillig monark», ble lansert i fjor høst, gjenstår å se.

Det har stormet som aldri før rundt Carl Gustaf etter boklanseringen, som følge av avsløringer om elskerinner, besøk på strippeklubber og kontakt med kriminelle.

Les også: Carl Gustaf nekter for alt

Nyhetsbyrået TT intervjuet nylig Carl Gustaf, hvor han nektet for alle påstandene, men samtidig innrømmet at det har vært vanskelig for kongefamilien å takle alle skriveriene.

– Det er vanskelig å kommentere noe som man ikke har sett og som ingen andre har sett heller, uttalte han om de påståtte kompromitterende bildene.

Les mer: Carl Gustaf: – Familien har tatt dette veldig tungt