Opel Calibra
Opel Calibra

Opel Calibra: Nå kommer ny modell

Kan bli en ny klassisker - og det er i alle fall én stor nyhet å merke seg.

Opel har stolte sportsbil-tradisjoner, og med navn som Ascona B, Manta, Omega Lotus, Calibra og i nyere tid en rekke OPC-modeller på samvittigheten er det ikke tvil om at de kan hvis de vil.

Calibra var en linjelekker bil i første generasjon, som stod seg godt mot konkurrentene da den ble lansert i 1990.

Den var en ganske stor coupe i sin tid, som hadde motorer i flere klasser - der varianten med turbomotor på drøyt 200 hk og firehjulstrekk var toppmodellen.

Det var mange som drømte om en slik Calibra.

LES OGSÅ - Tre kule ungdomsbiler til under 50 000 kroner

To modeller

Opel Calibra forfra
Opel Calibra forfra

I dag er det mulig å kjøpe dem brukt for en svært gunstig pris - men mange er dessverre hardt kjørt eller nedlesset av mer eller mindre hjemmelaget stylingsett.

Men det gjør ikke så mye at den forrige falmer litt, når det er en helt ny modell på gang.

Ifølge Autoexpress skal den nye modellen være klar for markedet i 2013. Og ikke nok med at det kommer én ny modell - det kommer nemlig to. Denne gangen skal du kunne kjøre Calibra i kabrioletutgave også.

I motsetningen til trenden går en imidlertid for stofftak på den åpne versjonen - og ikke metalltak som "brettes sammen". Stofftak er både lettere å produsere og billigere.

Begge Calibra-variantene vil bygge på en forlenget Astra-plattform, og tar sikte på å konkurrere med etablerte premiummerker som blant annet Audi TT. Men blir nok en del større - med fullverdige bakseter.

Opel Calibra cab
Opel Calibra cab

Vi er spent på å se hvordan bilene blir - og ikke minst hva de byr på av kjøreegenskaper. Opel har hatt litt problemer med å få kreftene ned på veien med sine forhjulsdrevne OPC-modeller. Kanskje får vi bakhjulstrekk på nye Calibra?

Uansett er det nok høyst sannsynlig at modellen også vil bli tilgjengelig med 4x4.

LES OGSÅ - Opel Insignia - bilen som gjorde Opel Sexy igjen

Del med dine venner på Facebook