SKILLES ALLEREDE: Det er bare litt over seks måneder siden Leonardo ble presentert som Inter trener. Nå er han på vei bort. (Foto: GIUSEPPE ARESU/Afp)
SKILLES ALLEREDE: Det er bare litt over seks måneder siden Leonardo ble presentert som Inter trener. Nå er han på vei bort. (Foto: GIUSEPPE ARESU/Afp)

Mot nytt trenerbytte i Inter

Leonardo er på vei bort fra Milano-klubben.

Allerede da Leonardo ble ansatt som Rafael Benítez' erstatter i desember ble det forventet at hans Inter-karriere neppe ville vare lenge.

Og bare seks måneder senere er brasilianeren på vei bort fra trenerjobben i Milano-klubben.

Etter uker med spekulasjoner bekrefter også Inter-president Massimo Moratti at det går mot nok et trenerbytte i klubben. Leonardo er høyaktuell som ny sportsdirektør i Paris Saint Germain.

- Leonardo har en god mulighet. Vi vil prøve og finne en løsning som passer ham og klubben, sier Moratti.

LES: Se Eto'o sikre ny cuptittel for Inter

Ikke trenerfremtid
41-åringen oppga at han egentlig ønsket å jobbe i en slik posisjon da han forlot trenergjerningen i Milan forrige sommer - returen til Inter har tydeligvis ikke overbevist brasilianeren om at treneryrket er hans favorittposisjon.

- Leonardo jobbet som trener med god innsats og engasjement, men å være trener er definitivt ikke hva han ønsker å forbli fremover. Da er det naturlig at han følger sine ambisjoner, og at vi ser etter ny trener, sier Moratti.

Den styrtrike Inter-eieren skal allerede ha siktet seg inn mot en erstatter.

Kontakt med VM-trener
Gazzetta dello Sport har avslørt at det har vært kontakt mellom Nerazzurri og Marcelo Bielsa, selv om Moratti hardnakket hevdet motsatt tidligere.

- Jeg tror det har vært kontakt med Bielsa, men det har ikke vært gjort av meg, sier Moratti.

LES: - En av VMs største profiler

Den argentinske treneren sa nettopp opp stillingen som landslagssjef for Chile. Før det har han vært landslagssjef for Argentina, samt trener for Newell's Old Boys og Vélez Sársfield i hjemlandet, Club América og Club Atlas i Mexico, samt et kort opphold hos Espanyol i Spania.

Sør-Amerikas fotballprofessor

Marcelo Bielsa blir nok aktiv på sidelinjen i kveld. (Foto: ROBYN BECK/Afp)
Marcelo Bielsa blir nok aktiv på sidelinjen i kveld. (Foto: ROBYN BECK/Afp)

55-åringen er kjent som «Loco Bielsa» som betyr «Gale Bielsa» på norsk, og er svært opptatt av videoanalyse og grundig research av både motstandere, transfermål og til og med banestørrelser.

- Han er svært metodisk og veldig detaljfokusert. Alt er organisert perfekt. De taktiske møtene hans er ekstremt lange. Av og til sovner spillere under dem, forteller Hernán Crespo til Gazzetta.

Den aldrende angriperen med fortid i Inter fikk spille svært lite under Bielsa på landslaget, men roser likevel treneren opp i skyene.

- Jeg har alltid sagt at Bielsa skuffet meg på det personlige plan, men ikke på det profesjonelle. Han er en glimrende trener. Han liker å være innovativ og eksperimenterende, sier Crespo.

Mistet garderoben
Etter en glimrende start møtte Leonardo etter hvert motgang som Inter-trener. Spesielt én uke skiller seg ut - 0-3-tap for byrival og serievinner Milan, samt 2-5-tap hjemme for Schalke 04 i Mesterligaen.

Det ble hevdet at Leonardo mistet grepet om garderoben etter disse tapene - noe som også gjorde at flere forventet at han ville bli erstattet denne sommeren.

Også Rafael Benítez slet med spillernes tillit under sitt korte opphold hos Nerazzurri. Crespo advarer de spillerne som utfordrer Bielsas autoritet.

- Bielsa var helt tydelig i garderoben og hadde jernregler, sier Crespo som spilte for Inter fra 2002-2003 og 2006-2009.

Også André Villas Boas, som er sjef i Porto, og Claudio Ranieri nevnes som kandidater, men Bielsa ser ut til å være Morattis førstevalg som Nerazzurris fjerde trener på ett år.