Kapteinen Ole Gunnar Berntsen sparer ikke på kruttet. Han kaller sine passasjerer for apekatter, noe som er svært populært blant turistene.  (Foto: God morgen Norge)
Kapteinen Ole Gunnar Berntsen sparer ikke på kruttet. Han kaller sine passasjerer for apekatter, noe som er svært populært blant turistene. (Foto: God morgen Norge)

Er dette Norges frekkeste safari?
– Her er Myggfitta

Beversafari i Øyeren i Fetsund er ikke for sarte sjeler.

– Det svarte hullet til høyre heter Merrahølet.

Det er den erfarne guiden og kapteinen Ole Gunnar Berntsen som snakker. Vi er på beversafari på Øyeren i Fetsund, og Berntsen vet hvordan han får turistenes oppmerksomhet.

Les også: Reisetips – fra Vesterålen til Thailand

– Like artig hver gang

– Jeg har passasjerer som har vært med 10–12 ganger. De synes det er like fint hver gang. Selv om jeg alltid forteller det samme, synes de det er like artig hver gang, sier Berntsen, før han må løpe til mikrofonen.

Nå kommer vi nemlig til en stor turistattraksjon i naturreservatet:

– Myggfittta, hvisker kapteinen.

Sommerferie i Kukkeluren?

Det finnes mange morsomme stedsnavn i Norges land. Hvilken reaksjon hadde du fått om du hadde fortalt at du skulle på sommerferie til Kukkeluren i år? Eller hva med en helg i Utro? Faller ikke det i smak er det mulig å reise en tur til både Sofaen, Senga, Krakken og Køya.

Hva er Norges morsomste stedsnavn? Del i kommentarfeltet under.

«Moskitos Vaginalis»

Kaptein Berntsen forteller historien om da oppsynsmannen hadde med seg miljøvernministeren på omvisning i reservatet. Ifølge Berntsen synes han stedsnavnet var flaut å si, derfor sa han: «Her heter det Moskitos Vaginalis!».

Det finnes 25 forskjellige myggsorter på stedet Myggfitta. Foruten mygg er det et rikt dyreliv. 260 forskjellige fuglearter i tillegg til rådyr, elg, ilder, mink og bever.

Les også:

Her er tipsene til en romantisk helg

Derfor kommer turistene til Norge

Her kan du gå Norge på tvers på en dag