ny1-oslo-byråd-politi-F - Droppet politianmeldelse etter press fra byråd

Friluftsetaten i Oslo kommune skal ha droppet å politianmelde Ekebergrestauranten for ulovlig hogst etter at byråd Jøran Kallmyr (Frp) grep inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Friluftsetaten ville politianmelde restauranten etter ulovlig felling av 35 trær i fjor. Skaden på 25 av disse trærne ble beregnet til 723.560 kroner, penger som kommunen ikke har sett noe til over ett år etter at hogsten ble utført, skriver Dagsavisen.

Da det ulovlige inngrepet ble oppdaget varslet Friluftsetaten at den ville gå til politianmeldelse, men dette skjedde ikke.

Park- og friområdeforvalter Harald Stølan i Bymiljøetaten, divisjon Friluft (tidligere Friluftsetaten), sier at det er vanlig praksis å gå til politianmeldelse når privatpersoner hogger trær ulovlig på kommunal grunn i den størrelsesorden det her er snakk om. Han bekrefter at byråden grep inn i saken.

– Det er riktig at byråden ba oss vurdere om det var andre måter å håndtere denne saken på enn å politianmelde, sier Stølan. Han sier at han ikke har kjennskap til at Friluftsetaten tidligere er blitt bedt om å la være å politianmelde.

Eieren av Ekebergrestauranten er eiendomsutvikleren Christian Ringnes som de siste årene har samarbeidet tett med kommunen om å anlegge en kvinneskulpturpark i det samme området.

Ekebergrestauranten krangler med kommunen om verdifastsettelsen av de hogde trærne, og erstatningssaken er foreløpig blitt advokatmat selv om restauranten har påtatt seg ansvaret for den ulovlige hogsten. (©NTB)