TOÅRING DØDE: Hittil yngste offer av E. coli utbruddet.
TOÅRING DØDE: Hittil yngste offer av E. coli utbruddet.

Toåring død av E. coli-infeksjon

Den tyske gutten er den hittil yngste personen som har mistet livet i epidemien, som til sammen har tatt livet av minst 36 mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En to år gammel gutt er død etter å ha blitt smittet av E. coli.

Les også: Tidenes mest alvorlige E. coli-utbrudd

Hittil yngste offer

Gutten kom fra byen Celle i delstaten Niedersachsen. Fram til tirsdag hadde E. coli-epidemien ikke ført til dødsfall blant folk under 20 år.

Etter å ha blitt smittet av den farlige bakterien, fikk toåringen både nyresvikt og nedbryting av røde blodceller.

Både guttens far og ti år gamle bror ble også smittet, men begge er blitt friske, ifølge helsemyndighetene i familiens hjemby.

– Hundre tyskere trenger ny nyre

EHEC-bakterien, som etter alt å dømme stammer fra bønnespirer dyrket i Nord-Tyskland, har tatt livet av minst 36 mennesker, hvorav en svenske og resten tyskere. Nesten 2.500 er ifølge Verdens helseorganisasjon blitt syke, mange av dem alvorlig.

Tirsdag kunne en tysk professor og politiker opplyse at 100 tyskere trenger ny nyre eller må gå i dialysebehandling resten av livet som følge av de alvorlige komplikasjonene som den farlige bakterien gir.

Karl Lauterbach, som er politiker for det tyske sosialdemokratiske partiet SPD, rettet tirsdag kraftig kritikk mot hvordan tyske myndigheter har håndtert utbruddet. Han mener at varslingssystemet har vært altfor langsomt og byråkratisk og spår at det vil komme flere utbrudd framover.

– EHEC-bakterien er i fremmarsj over hele verden. I Tyskland vil vi også få flere tilfeller framover, sier Lauterbach til det tyske nyhetsbyrået DPA

(©NTB)