ny1-voldtekt-på-skolen - Leger vil ha voldtekt som pensum i skolen

Voldtekt er en ondartet svulst i det norske samfunn og mørketallene er store. Det mener forfatterne bak boka «Hjelpe meg», som vil ha voldtekt og tabuene rundt inn på timeplanen allerede i ungdomsskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barn og unge som misbrukes av noen i familien eller av andre unge er de største gruppene på voldtektsstatistikken. Men det er sjelden disse traumatiske forbrytelsene blir anmeldt, og ofte snakker ikke offeret om det som har skjedd.

– Alle skoler burde ha voldtekt på timeplanen når de skal snakke om seksualitet. De burde ha det som prosjektoppgaver og jobbe forebyggende med dette. Vi må lære ungdommen å passe på hverandre og lære dem at nei betyr nei, sier Grete Kvalheim, til NTB.

Kvalheim har arbeidet med å hjelpe voldtektsofre i 30 år. Tirsdag lanserte hun boka «Hjelpe meg! En bok om voldtekt» i Oslo og Stavanger. Boka er rettet mot unge, skrevet som en hjelp til voldtektsofre og tenkt brukt i forebyggende arbeid mot voldtekt, både i skolen og i fagmiljøer der voldtekt er et tema. (©NTB)