FRYKTER NY FINANSKRISE: Obama advarer at dersom ikke Kongressen i USA ikke hever det såkalte gjeldstaket så kan følgen bli en ny finanskrise.  (Foto: JIM WATSON/Afp)
FRYKTER NY FINANSKRISE: Obama advarer at dersom ikke Kongressen i USA ikke hever det såkalte gjeldstaket så kan følgen bli en ny finanskrise. (Foto: JIM WATSON/Afp)

Obama frykter ny finanskrise

Kongressen i USA må heve det såkalte gjeldstaket, sier president Barack Obama. Hvis de ikke gjør det, kan følgen bli en ny finanskrise, advarer han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men i et intervju med fjernsynskanalen NBC tirsdag tilføyde Obama at han tar republikanske ledere på deres ord, når de sier at de ønsker å unngå en slik situasjon. Han tror derfor det skal bli mulig å komme fram til en avtale.

USA nådde i mai i år taket på 14.300 milliarder dollar, som er grensen for hvor mye offentlig gjeld landet kan ha. Obama sa tirsdag at han er overbevist om at det vil la seg gjøre å få hevet dette taket «på fornuftig vis».

– USAs troverdighet og kredittverdighet er ikke bare grunnlaget for selve den amerikanske livsstilen. Det er også grunnlaget for hele det globale finanssystemet, sa Obama i intervjuet med NBC tirsdag.

LES OGSÅ: Moody's truer med å nedgradere USA

Han kom med en klar advarsel om at amerikanerne risikerer en ny finanskrise hvis spørsmålet om gjeldstaket ikke blir løst. Den neste måneden vil han og hans folk jobbe hardt for å finne en løsning, fastslo den amerikanske presidenten. (©NTB)