ny1-libya-kikla-ut-F - Gaddafis styrker ut av libysk by

Styrker som støtter Libyas leder Muammar Gaddafi har trukket seg ut fra byen Kikla, sier et øyenvitne. Opprørerne har nå kontroll over byen 150 kilometer sørvest for hovedstaden Tripoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gaddafis regjeringsstyrker har trukket seg tilbake til stillinger rundt ni kilometer utenfor byen, fortalte en av nyhetsbyrået Reuters' fotografer i området tirsdag. Opprørerne forbereder seg på et mulig motangrep, tilføyde han.

Opprørerne som har kontroll over byen Misrata, 200 kilometer vest for Tripoli, forsøkte tirsdag å sette i gang en offensiv videre vestover. De nærmet seg langsomt Zlitan, en av tre byer som ligger mellom hovedstaden og områdene der opprørerne har kontroll.

Folk i området sier det av hensyn til de lokale stammefolkenes følelser er vanskelig for opprørerne å sette i gang noe direkte angrep mot Zlitan. De venter derfor på at folk inne i byen skal gjøre oppstand mot Gaddafi-styrkene der, blir det sagt.

Gaddafis regjering fordømte tirsdag et besøk som Tysklands statsminister Guido Westerwelle nylig avla hos opprørerne i deres høyborg Benghazi ved Middelhavet. Dette var en uansvarlig handling som ikke vil bidra til en fredsløsning, ble det sagt. (©NTB)